ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

28-05-2018

AMSCG: Saobraća se po suvim putevima

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionici Brajići – Lapčići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

U Crnoj Gori se saobraća po suvim putevima, a u sjevernim predjelima po kotlinama u sjevernim predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, saopštili su iz Auto-moto saveza i upozorili vozače da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionici Brajići – Lapčići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu Ulcinj – Krute saobraćaj je zbog minerskih radova prekinut za sve vrste vozila.

Na regionalnom putu Cetinje - Njeguši saobraćaj će biti obustavljen od 14 do 19 sati.

Na putu Krstac - Lovćen - Ivanova Korita saobraćaj će biti obustavljen od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići, zbog završnih radova, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik autoputa Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.
Na magistralnom putu Petrovac-Bar-Ulcinj, zbog sanacije puta, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu na ukrštanju dionica Kamenari - Kotor i starog puta Risan - Grahovo, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na rijeci Zeti u Danilovgradu saobraćaj će preko mosta biti privremeno obustavljen.

Saobraćaće se preko preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tone. Teretni i autobuski saobraćaj biće preusmjeren alternativnim saobraćajnicima Podgorica-Spuž (starim putem preko Martinića), Danilovgrad-Bogetići i ostalim putevima.