ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-05-2019

Budvanska rivijera protiv Komova za Kup Crne Gore

Rukometaši Budvanske rivijere igraće protiv Komova iz Andrijevice u finalu Kupa Crne Gore.

Foto: Sport Klub


Budvanski rukometaši pobijedili su posle triler završnice Partizan iz Tivta sa 20:18 (11:9) i izborili plasman u finale.

Prevagu na tasu Budvana doneli su golman Haris Suljević sa 14 odbrana, Petar Eraković sa sedam golova, Marko Zeković sa četiri i Luka Novaković sa tri. Kod Partizana, Jakov Sinđić je imao 11 odbrana, Đorđo Peruničić je postigao pet, Mile Ćuzović četiri, a Nemanja Drakulović tri gola.

Budvani su sjajno otvorili utakmicu. Odbrana je funkcionisala odlično, a tehničke greške i promašaje rukometaša Partizana koji više od osam minuta nisu uspjeli da zatresu mrežu, izabranici Brana Božovića kaznili su i pobjegli na 4:0.

Na krilima sjajnog starta, Budvani su nastavili da kažnjavaju Tivćane koji su srljali iz greške u grešku, pa su posle nekoliko odličnih odbrana golmana Harisa Suljevića i četiri gola Petra Erakovića vodili sa 7:2.

Budvanska rivijera je ljubomorno čuvala stečeni kapital do sve do same završnice, kada je ekipa iz Tivta pojačala stepen agresivnosti u odbrani, golman Jakov Sinđić je skinuo nekoliko teških lopti, Partizan je stigao do golova iz tranzicije u režiji Mileta Ćuzovića, a sa zvukom sirene je pogodio Dražen Mandić za minus dva.

Partizan je mogao da bude zadovoljan epilogom prvog poluvremena na osnovu svega što se dešavalo, a Budva da žali jer je potpuno neutralisala glavne ofanzivce tima iz Tivta, Đorđa Perunića, Nemanju i Veselina Drakulovića i Aleksu Perišića koju su zajedno postigli četiri gola.

Meč je krenuo iz početka posle samo tri minuta igre u nastavku. Pogodili su Veselin Drakulović i Đorđe Peruničić i na semaforu je pisalo 11:11. Sinđić je briljirao na golu, usledila su dva uzastopna gola Marka Draškovića, zatim četvrti gol Ćuzovića i Partizan je vodio sa 14:12.

Uslijedio je rat nerava, jer izabranici Brana Božovića nisu ni pomišljali na predaju, iako je Partizan tri puta imao višak od dva gola. Na četiri minuta pre kraja na semaforu je pisalo 19:18 za Budvu i triler je bio u najavi. Suljagić je odbranio sedmerac Peruničiću. Zeković pogodio za 20:18 i veliko slavlje Budvana je moglo da počne.

Komovi su u drugoj polufinalnoj utakmici bili bolji od Jedinstva 23:21.

Momci iz Andrijevice, koji su bez ikakve sumnje najveće i najprijatnije iznenađenje sezone, kontrolisali su dešavanja na parketu. Dobili su prvo poluvrijeme sa 10:7, na četiri minuta prije kraja vodili su sa 21:17 što je bilo dovoljno da mirno privedu meč kraju.

Aleksandar Kastratović je imao 11 odbrana, Aleksandar Bakić je postigao devet, a Vladan Kastratović sedam golova za Komove. Kod Jedinstva, bolji od ostalih bili su Slobodan Zonjić sa osam i Milun Denić sa četiri gola.


Veliko finale između Budvanske rivijera i Komova igra se u utorak sa početkom u 18 časova.



www.sportklub.rs