ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

24-08-2018

Četiri načina da kod kuće izbijelite zube

Žuti zubi mogu pokvariti osmijeh, a ljudima često bude neugodno čak i da se smiju. Za žutilo su odgovorni različiti uzroci, od hrane pa do cigareta, ali postoje rješenja da izbijelite zube bez odlaska stomatologu, piše Times of India.

Kokosovo ulje čini čuda kada je riječ o izbjeljivanju zuba. Potrebna vam je samo jedna kašika ulja i da tu količinu zadržite u ustima tri do četiri minute. Drugi način je da stavite nekoliko kapi kokosovog ulja na četkicu, da operete zube i potom isperete.

Jabukovo sirće je poznato po svojim kiselim dejstvima te ubija bakterije i naslage na zubima. Protrljajte zube nekoliko minuta, a potom isperite. Brzo ćete vidjeti rezultate.

Kora limuna je poznata po tome što djeluje kao izbjeljivač, tako da pomaže u čišćenju zuba. Protrljajte zube korom limuna i dobro isperite.

Soda bikarbona je univerzalno sredstvo za čišćenje te djeluje i na zube. Napravite pastu miješanjem sode bikarbone i vode te je iskoristitie za pranje zuba. Nakon nekoliko minuta je potrebno ispiranje običnom vodom.