ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-09-2017

Crna Gora pregazila Kazahstan 3:0

Demonstracija sile “sokolova” u Astani – Crna Gora pobijedila je Kazahstan 3:0 i upisala četvrti trijumf u sedmom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Velika tri boda osvojio je naš tim u borbi za plasman u baraž za Mundijal, a Kazahstan se pokazao kao rival koji leži “sokolovima” jer su ga u Podgorici pobijedili sa 5:0.

Od starta je Crna Gora krenula ofanzivno. Udarac Jovetića odbranio je Lorija, a potom se Bećiraj u dvije dobre prilike poslije dodavanja nove desetke Monaka nije dobro snašao.Ipak, poslije pola sata, Crna Gora je povela. Jovetić je uposlio Vešovića, a fudbaler Rijeke munjevito utrčao i elegantno poentirao.

Potom je Kuat pogodio prečku Petkovića, ali je naš tim sa prednošću dočekao odmor.

Krenuli su potom ofanzivno ka golu “sokolova” domaći, imali jednu dobru šansu, a onda je na scenu stupio Marko Janković.Dva puta je perfektno u 53. i 10 minuta kasnije izvodio slobodne udarce, a Bećiraj i Simić glavom pogađali za ubjedljivu pobjedu Crne Gore, koju je u finišu pogodio da učini još većom Mugoša, kada je poslije čarobne akcije Ivanića pogodio prečku.

Crnogorska selekcija sada je čvrsto na drugom mjestu, a u ponedjeljak (20.45) će dočekati Rumuniju.

Nema sumnje da nas čeka pravi fudbalski spektakl, a jedini problem selektoru Tumbakoviću predstavlja činjenica da zbog parnih kartona neće moći da računa na Marka Simića.

Međutim, niko ne sumnja da će pod Goricom biti vatreno i da će se ovih dana u Podgorici tražiti karta više za meč “sokolova”.

Izvor: CDM
Reklame