ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-09-2018

Crna Gora prvi put u Evropskoj nedjelji sporta

Crna Gora će, organizacijom brojnih sportskih događaja, na poziv Evropske komisije (EK), prvi put učestvovati u Evropskoj nedjelji sporta (European Week of Sport) koja se od 23. do 30. septembra, obilježava u više od 30 država Evrope.

Inicijator te međunarodne sportske manifestacije je EK, a glavni cilj njene inicijative je podsticanje učešća u sportu i rekreaciji i podizanje svijesti o značaju sporta i zdravih stilova života na starom kontinentu, namijenjenih svima, bez obzira na starost, fizičku spremnost ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca.

Početak Evropske nedjelje sporta u Crnoj Gori, obilježiće 10. prvenstvo Crne Gore u atletici za cicibanke i cicibane, koje će se shodno Nacionalnom kalendaru Atletskog saveza Crne Gore (ASCG), održati u Baru u nedjelju.

Organizatori, ASCG i atletski klub Mornar, očekuju oko 150 učesnika, među kojima su djeca uzrasta od šest do 12 godina.

U okviru Evropske nedjelje sporta, Šahovski klub ,,7. oktobar” iz Podgorice, 29. i 30. septembra organizovaće u biblioteci Američki korner - KIC ,,Budo Tomović” dvodnevni šahovski događaj Evropski potez, posvećen crnogroskoj šahovskoj mladosti. Dio je to programskih aktivnosti Dječiji šahovski vikendi, kojim organizatori žele da afirmišu šahovsku igru kod najmlađe populacije.

Svi učesnici Evropskog poteza, biće pohvaljeni, a najbolji nagrađeni.

"Pozitivnim primjerom, doprinos Evropskoj nedjelji sporta daće i Direktorat za sport, koji će u ponedjeljak na brdu Gorica organizovati simboličnu trku Fun Run 2018 m (trčanje, brzi hod ili šetnja), čiji je naziv Pokrenimo se zajedno, u skladu sa duhom cijele manifestacije", kaže se u saopštenju Ministarstva sporta.

U trci će učestvovati službenici Ministarstva sporta sa prijateljima i članovima njihovih porodica.

Moto Evropske nedjelje sporta (EWOS) je "BE ACTIVE".