ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-09-2018

Crnogorski tekvondo klub "Montenegro stars" organizuje turnir

Najuspješniji crnogorski tekvondo klub "Montenegro stars" organizuje prvi put u Budvi turnir na kojem će prema riječima članova kluba učestvovati više od dvije stotine takmičara iz regiona.

"Imajući u vidu značaj sporta na opšti i društevni interes i međunarodni prestiž, cilj kluba je da ovaj turnir postane tradicija, te da sa povećanjem broja učesnika preraste u G1 bodovni turnir za Olimpijske igre i listu Svjetske tekvondo fedracije", istakao je sekretar tog kolektiva, Rade Vuletić.

"Mi smo jedan klub koji je nastupio na mnogo međunoradonih turnira pa smo odlučili da ove godine oranizujemo svoj. Krenuli smo u taj projekat i već prvog puta očekuje nas 200 takmičara iz sedam država, Albanija, Kosovo, Srbija, Hrtvatska BiH, Makedonija. To je oko 20-ak klubova i očekujemo jedan dobar sportski dan" kazao je Vuletić.

Iskoristio je priliku da na izvjesnoj saradnji zahvali Mediteranskom sportskom centru, ali i generalnom sponzoru kao i prijateljima kluba koji su zajedničkim snagama podržali ovu sportsku priču.

"Očekivao sam ovoliki odaziv klubova. Pretnedujemo da do sledeće godine broj takmičara dovedemo do 400 -500 i da vremenom to postane tradicija i jedan sportski doprinos ljetnjoj sezoni. Sledeće godine računam da ćemo sa takmičraima, njihovim prijateljima i porodicom imati preko hiljadu ljudi na račun organizacije ovog turnira" rekao je Vuletić.

Iz Kluba organizatora najviše nade polažu upravo u svoje članove uzevši u obzir vrhunske rezultate koje postižu kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

"Najviše očekujem od svojih takmičara jer kao što znate mi smo najuspješnij crnogorski klub poslednjih osam godina. Svi ti takmičari koji su nedavno bili na Balkanskom prvenstvu će se pojavtii i na ovom turniru i potvrditi svoju klasu", dodao je Vuletić.

Start takmičenja je predviđen za devet sati i 30 minuta, dok je svečano otvarane u 12 i 30, za kada je gostima, publici i takmičarima predviđeno obraćanje delegata predstavnika Saveza i lokalne samouprave.