ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

16-07-2018

Da li su regularni taksi prevoznici nedovoljno zaštićeni ?

Cilj odluke o cijenama usluga u taksi prevozu kojom su naznačene minimalne i maksimalne cijene prevoza,je da se suzbije zloupotreba prilikom naplaćivanja usluga ali i da se uspostavi više reda u toj djelatnosti.

Na pitanje, kakvi su efekti ove odluke u praski ali i problematika taksista u sezoni vlasnik taksi prevoza Žarko Peković kazao je da je, veliki broj taksista, prije svega, promijenio cijene.

"Stavili su malo skuplje tarife, ali to je njihovo pravo i u skladu je sa tom odlukom" kazao je Peković, dodajući da se sivo tržište ne može suzbiti ovom odlukom, te da treba pojačati kontrolu na terenu.

"Na terirtoriji plaže Jaz imate određenu grupu divljih taksista koju smo mi čak prijavili Komunlanoj inspekciji, ali vidimo da niko nije djelovao. Oni i dalje svakodnevno vrše prevoz putnika i na taj način nas direktno ugrožavaju. Zbog toga mislim da ova cijenovna politika u ovom dijelu nije ništa pomogla", naglasio je Peković.

Saradnja sa komunlanim policajcima nije uvijek na zadovoljavajućem nivou.

"Bilo bi poželjno pitati komunalne čelnike da li su od prvog jula izvršili kontrolu ijednog prevoznika i da li se poštuje nova odluka. Te kontrole su jako slabe, samo je jedan komunalni inspektor koji je zadužen za drumski saobraćaj na teritoriji Opštine Budva", istako je Peković

Boreći se za svoj hleb i plaćajući obaveze prema Opštini i državi smtaraju da nisu dovoljno zaštićeni i da su vrlo često izloženi neprijatnostima.

"Na parkingu ispred hotela Blue Star koje je zvanično taksi stajlaište danima ne možemo da stanemo od civilnih automobila. Za ta stajališta plaćamo 500e tokom godine, a ne možemo da ih koristimo", kazao je Peković te dodao da bi idealno rješenje bilo da se raspiše javna rasprava na kojoj bi svi iznjeli svoja mišljenja i unaprijedili propise koji bi kvalitetnije regulisali ovu oblast.