ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

09-05-2019

Darko Rundek, Senidah i najtraženiji reperi regiona stižu na Sea Dance

Jedan od najznačajnijih muzičara sa prostora nekadašnje Jugoslavije, Darko Rundek sa svojim sastavom "Ekipa" dolazi na južni Jadran da 31. avgusta održi koncert za pamćenje na glavnoj bini Sea Dance festivala!



Rundek je već gotovo 40 godina jedan od najaktivnijih i najpopularnijih autora, najprije sa kultnim bendom "Haustor", a potom i kao solo izvođač koji će tik uz obalu mora izvesti neke od vječnih numera kao što su "Apokalipso", "Šal od svile", "Makedo", "Sanjam", ali i neke od novih numera među kojima su "Tamni jorgovan", "Pješčane oluje", "Crni dusi" i brojne druge.



Svoj nastup na ovogodišnjem Sea Dance festivalu potvrdila je i Senidah, balkanska muzička senzacija, vlasnica megahita „Slađana“, koji broji preko vrtoglavih 36 miliona YouTube pregleda što ovu pjesmu izdvaja u red najpopularnijih na Balkanu ikad! Uspjeh prvog brzo su sa još nekoliko desetina miliona ispratili i naredni singlovi kao što su "Belo", "Bez Tebe", "Crno srce" ili "Četiri strane sveta", čime se Slovenka crnogorskog porijekla danas svrstava u red najtraženijih izvođača na Balkanu. U karijeri dugoj deset godina, Senida Hajdarović je postala prepoznatljiva po svojoj autentičnoj pojavi i muzičkim izrazom koji predstavlja spoj različitih žanrova (R&B, hip-hop, trep), te po jedinstvenom vokalu.

Opakim numerama atmosferu u Buljarici dovešće do usijanja i udarne zvijezde prve balkanske hip-hop izdavačke kuće Bassivity. Biće to svojevrsni hip-hop festival u festivalu sa najslušanijim domaćim rap hitovima koji u zbiru premašuju i stotinu miliona YouTube pregleda. Uz Senidu, na listi su i legende zagrebačkog trepa u nevjerovatnoj ekspanziji ove godine Kuku$, regionalni trap guru Fox direktno zaslužan za popularizaciju novog hip-hop talasa na Balkanu, baš kao i Surreal, jedan od najpopularnijih izvođača na regionalnoj rep sceni prepoznatljiv po neposrednom i originalnom stavu. Sa njima stižu i popularni hip-hop kolektivi Hazze i novosadski Bekfleš, poznati po sjajnim nastupima uživo.