ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-09-2017

Demokrate: Nema većeg licemjerja i zamjene teza nego sto je priča DPS Budve o nepotizmu i konvertitstvu

Demokratska Crna Gora reagovala je na današnje saopštenje DPS-a i saopštila je da niko kao DPS ne demonstrira "domete porodičnog preduzetništva u pohari Budve".

Nema većeg licemjerja i zamjene teza nego sto je priča DPS Budve o nepotizmu i konvertitstvu. Onako kako su ojadili Budvu višemilionskim mahinacijama, tako su obogatili međunarodne priručnike korupcije ubjedljivim primjerima kako se uvlače čitave funkcionerske porodice u koruptivno-nepotističke šeme. Kao niko, vi ste demonstrirali domete porodičnog preduzetništva u pohari Budve i organizovanju kriminalnih grupa.

I Srbiju ste naposletku prigrlili kao svoj zbjeg nakon pravnog procesuiranja u Crnoj Gori. O moralu ne smije govoriti onaj ko krade u Crnoj Gori, a u Srbiju bježi od zakona i zatvora. Od lažnih DPS moralista je nastala nova klasa: Novoterazijanci - DPS kriminalci u bjekstvu od zakona. Tako, Svetu Maroviću je za skrivanje po Beogradu poslužila depresija. No, ni to neće dugo. Otići ćete u zatvor kako zbog svoje prošlosti, tako i zbog crnogorske budućnosti. I otići u zatvor i vratiti oteto.

OKG Budva je imalo kompletnu plemensku organizaciju korupcije i kriminala na čelu sa poglavicom. Brat poglavice, Dragan, bio je za to vrijeme na visokom položaju u opštinskoj upravi Budve, a njegova snaha Darija PR TO Budve, a Lana Marović šef protokola u Opštini. Kćerka plemenskog poglavice Sveta, Milena, bila je menadžer Opštine Budva, a Milenina kuma Jelena Srzentić je bila pomoćnica sekretara za zaštitu imovine. Kuma nije dugme, a ko još u plemenu zarezuje javnu imovinu. Da nijesu samo kume bile zbrinute govori i primjer Aleksandra Tičića. Kum Aleksandar Tičić je bio menadžer Opštine. Bez kumova i braće ni u radost ni u žalost, pa tako su tu u podjeli plijena bila i braća Sveta poglavice. Milan Vučinić, Svetov brat od tetke je bio potpredsjednik Opštine. A drugi brat od tetke Miodrag Vučinić je bio metnut za predsjednika Savjeta RTV Budva. Nadaleko čuvena strina Mirjana je bila načelnik budvanskog katastra.

Tu nije kraj jer to "kriminalno-koruptivno pleme" nije malo. Supruga sadašnjeg šefa DPS-a Budve je bila član UO Mediteran reklame.

Nijedna priča o nepotizmu ne smije zaobići Bora Lazovića, tadašnjeg šefa lokalne skupštine i OKG Budva. Njegov brat Božo je bio odbornik i vlasnik restorana u kojem su se nemilice trošile opštinske pare. Borova sinovica Ivana je bila šef kabineta. A djeca od brata Jova sva zbrinuta o trošku Budvana i Budvanki: Jasmina u JU Muzeji i galerije, Balša u Bazeni Budva i Saša u Parking servisu.

Stidite li se od nepotističkog razgranavanja po Opštini od strane Ljuba Rađenovića? Da podsjetimo, njegov sin Lazar je bio predsjednik Opštine, sin Ilija je bio predsjednik FK Mogren, a kćerka Jelena direktor TO Budva. Kum Lazara Rađenovića Vule Tomašević je bio direktor Budvanske rivijere.

Nabrajati se ima još mnogo nepotističkih primjera DPS Budva, no nemamo kad, a nemamo ni prostora. Sve u svemu, ostavili ste haos iza sebe. Moramo nastaviti sa zasukanim rukavima da oporavljamo Budvu, i finansijski i administrativno i urbanistički. Vi patite, što od depresije, što od gubitka vlasti, ali će se računi morati položiti. Nemojte da mislite da ćete se izvući.