ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-06-2017

DPS Krapoviću: Zašto ste juče građanima prećutali najbitnije?

Budva je grad svih nas i svakom ko našoj Budvi da vjetar u jedra, treba čestitati, smatraju u Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (OO DPS) Budva.

Oni su, nakon jučerašnje konferencije nove vlasti o postignutom u prvih šest mjeseci i saznanja šta je Budva dobila promjenama, iznenađeni "time što je nova vlast u prethodnom periodu više veslala a čini se, ponekad, i teško plivala".

"Od nove vlasti sugrađani su očekivali više, stoga ne možemo a da vam ne "čestitamo" na prvih šest mjeseci "uspješnog" vođenja Budve. Čestitamo na punom revanšizmu prema svima koji nijesu vaše pristalice, na tome što još uvijek nijeste izašli iz VD stanja, na neslozi vaše nakaradne koalicije, na enormno visokim platama za koje nemate ni stručnosti ni znanja, čestitamo i na svim neispunjenim obećanjima koje ste dali sugrađanima tokom predizborne kampanje, a čestitka ne bi bila kompletna kada ne bismo rekli "bravo" na brisanju privremennih lokacija i na ogromnoj tendi Vašeg restorana, gospodine Krapoviću", naglašeno su u saopštenju.

Kako su istakli, nova vlast je odmah uspjela da svojim funkcionerima poveća zarade za četrdeset odsto, pa je najveća, u ovom trenutku, hiljadu devet stotina pedeset sedam eura.

"Zašto juče nijeste rekli sugrađanima da sastanci sekretara Sekretarijata u budvanskoj lokalnoj upravi počinju sa "Braćo i sestre, kumovi i ostala rodbino"? Kažete kako ste zatekli haos i blokade kada ste došli na vlast - čista neistina. Podsjetićemo Vas gospodine Krapoviću, da je na opštinskom računu, u trenutku vašeg imenovanja, bilo gotovo milion eura od čega ste sjutradan zaposlenima izmirili lične dohotke", navode iz OO DPS Budva.

Oni su novu vlast podsjetili da je za vrijeme od godinu i četiri mjeseca, koliko je trajao predsjednički mandat doc. dr Srđe Popovića, vraćeno preko dvadeset miliona eura duga.

"Asfaltiran je veći broj ulica u Budvi, otvoren Aqua park i, najvažnije, realizovan projekat spajanja dva bulevara Budva – Bečići, koji, uzgred rečeno, nijeste bili sposobni ni da osvijetlite iako je tender odavno bio završen za taj posao. Dotakli ste se i reprezentacija, hoćete li gospodine Krapoviću biti ljubazni i reći sugrađanima koliko se opštinskog novca slilo u vaš restoran pošto je, silom ili ne, on postao mjesto okupljanja novog rukovodstva lokalne samouprave? Zašto juče, gospodine Krapoviću, sugrađanima nijeste rekli da je, zbog neispunjavanja uslova, zabranjen rad većini koje ste postavili za VD sekretare Sekretarijata u lokalnoj upravi? Da vas podsjetimo, ako ste zaboravili, zabranjen je rad Božu Vaviću, Draganu Božoviću, Đorđiju Pribiloviću, Marku Markoviću, Nikoli Plamencu, Ninoslavu Kaluđeroviću, Tanji Kapisodi i Zdravku Pavloviću", istakli su iz budvanskog DPS-a.

Iz DPS-a su posavjetovali vlast da počne da se bavi ozbiljnim problemima koji muče Budvu.

"Jučerašnjim istupom samo ste potvrdili da još uvijek nijeste zreli da budete vlast. Za bolju Budvu, za novo sjutra potreban je vjetar koji ima snagu mladosti i iskustva naše partije, a ne vašeg raskola", poručili su iz OO DPS-a Budva.