ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

26-09-2017

Dvije bronze za takmičare Ju-Jutsu kluba Budva u Podgorici

Takmičari Ju-Jutsu kluba Budva, kao članovi Ju-Jutsu reprezentacije Crne Gore, učestvovali su na 14. Otvoreno prvenstvo Balkana i Svjetski kup U15, održanim u periodu od 22. do 25. septembra u Podgorici.

Ju-Jutsu Savez Crne Gore, kao organizator ove velike sportske manifestacije, ugostio je 20 država, sa tri kontinenta i preko 700 takmičaran, koji su se takmičili u svim uzrastnim kategorijam.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto zauzela je reprezentacija Rusije, drugo mjesto reprezentacija Grčke a treće mjesto reprezentacija Rumunije.

Crna Gora kao domaćin u ukupnom plasmanu zauzela je visoko 5 mjesto, sa ukupno osvojenih 8 zlatnih, 10 srebrnih i 17 bronzanih medalja.

Takmičari Ju-Jutsu kluba Budva osvojili su 2 bronzane medalje i to kadetski duo mix par Pešić Filip i Kaljević Marija, i Draško Trninić u seniorskoj konkurenciji borbe +94.kg.

Pored navedenih sportista, finalne borbe za bronzanu medalju izgubili su Andrej Bubanja -73.kg i Matija Trninić -27.kg. Takodje mladi i uspješni takmičar Luka Trninić u borbama -50.kg nije uspio da dodje u poziciju da se bori za jedno od prva tri mjesta.

I pored finansijskih problema sa kojim se suočava Ju-Jutsu klub Budva, takmičari su uspješno započeli drugi dio takmičarske sezone, saopšteno je iz Kluba.