ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-04-2018

Džaković: Moj interes je isključivo opšti interes

Nezavisni odbornik Stevan Džaković je za Polis kazao da neće vratiti mandat, te da samo ono što je za dobrobit građana Budve može dobiti njegovu podršku.

"Poštovani građani, ja sam odbornik koji je u prošlom sazivu postavljao glavu gdje kolege nisu smjele da postave nogu. Upravo je mojom organizovana kriminalna grupa priznala krivicu, što je u krajnjem rezultiralo promjenom DPS u vlasti", istakao je Džaković na konferenciji za novinare.

"Moje zalagnje u ovom mandatu ima daleko veći značaj. Ja želim da se opština Budva prva u Crnoj Gori izbori za evropski standard, ustavno pravo i temeljno ljudsko pravo, da u sladu sa nazivom Zakona o izboru odbornika i poslanika građani Budve i cijele Crne Gore biraju odbornike, a ne da biraju liste, po čemu bi ovaj Zakon trebao da se zove Zakon o izboru izbornih listi.

O svom zalaganju upoznao sam javnost, kolege iz Demokrata i DF-a. I jedni i drugi su se svojim programima odlučili za neposredne izbore, tj. za otvorene liste", naveo je Džaković.

"Od kolega Demokrata dobio sam obećanje da će do marta mjeseca podijeti zahtjev Skupštini Crne Gore da predlog izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika sa ciljem omogućavanja građanima prava da biraju i budu birani, ustavnog prav koje sada nemaju.

Što se tiče kvoruma koji se od mene očekuje, ja imam samo jedan uslov, gopodo iz Demokrata i DF-a, a to je da postupite u skladu sa nazivom vaših partija, i pomognete građanima Budve da sami biraju odbornike, umjesto što biraju liste.

Pozovite svoje poslanike u Skupštini Crne Gore da se pridruže predlogu zakona o izmjeni Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji je podnio poslanik Aleksandra Damjanovć, i biće na Skupštinskom redu u narednih par dana. Ne morate se vraćati u Parlament, samo dajte podršku kolegi Damjanoviću", istakao je on.

"Moj interes je ogroman, i vidim ga isljučivo kroz opšti interes. Nadam se da će prevladati razum i da ćemo nastaviti saradnju, te da nećemo dozvoliti DPS-u koji se nije ogradio od svojih kolega iz kriminalne grupe da preuzmu vlast u Budvi i nastave sa ustaljenom praksom.

Građanima je preko glave obećanja, oni očekuju konkretne rezultate za njih", zaključio je Džaković.