ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-11-2018

Finalizovan elaborat o autobuskim i taksi stajalištima

Kako bi se uredio taksi saobraćaj u našem gradu, u proteklom periodu donesene su značjane promjene na bolje u ovoj djelatnosti, kazao je v.d. sekretara Sekreterijata za privredu Marko Marković, ističući da je lokalna samouprava bila i biće transparentna za dogovore i realizaciju onoga što je predviđeno zakonskim propisima.

Marković je podsjetio da su neke od sugestija taksista već uvažene, kao što je na primjer cijena za korišćenje stajališta smanjena sa 500 na 300 eura, dodajući da je elaborat o autobuskim i taksi stajalištima finalizovan te da će biti prezentovan javnosti i odbornicima.

"Predviđeno je nekih 190 mjesta za taksiste na teritoriji naše Opštine. Ova tačka će biti na Dnevnom redu Skupštine, i nakon toga ćemo znati više", kazao je Marković.

On je prokomentarisao i učestale žalbe taksista koje se odnose na zauzimanje taksi stajališta od strane civilnih putničkih vozila, i dodao da je u planu i izgradnja novih parking mjesta.

"Mi imamo u opštini Budva veliki problem sa saobraćajnom infrastrukturom. Nije adekvatna ovoj velikoj izgrađenosti koja je zadesila Budvu. Radi se na izgradnji nekih 500 parking mjesta što će značajno rasteretiti saobraćaj. Nova parking mjesta će uticati na to da se ne zauzimaju taksi stajališta", naglasio je Marković i dodao da je povećanim brojem taksi stajališta jednim dijelom rasterćen saobraćaj kao i izmještanjem izletničih autobusa iz zone centra, ali da će novim mjerema u narednom periodu situacija u ovoj djelatnosti biti bolja.