ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

21-12-2018

"Igre malih zemalja Evrope" su velika prilika za Crnu Goru

“Igre malih zemalja Evrope" su velika prilika za Crnu Goru. Ne samo sa sportskog aspekta, već zbog promocije njenih turističkih potencijala”, saopšteno je na jučerašnjoj promociji.

Crna Gora će od 27. maja do 1. juna 2019. godine biti domaćin 18. Igara malih zemalja Evrope, koje će okupiti takmičare iz evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika. Tako će Crnu Goru posjetiti sportisti iz Kipra, Islanda, Monaka, Luksemburga, Lihtenštajna, Andore, Malte i San Marina.

Igre će biti održane u Podgorici, Budvi, Baru, Tivtu i Cetinju.

Bar će biti domaćin atletskih takmičenja, stoni tenis će se igrati u Tivtu, džudo će se održati na Cetinju, plivačka takmičenja na bazenu u Podgorici.

Domaćin ostalih takmičenja će biti Budva, gdje će se svečano Igre i otvoriti.

Predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović je naglasio da Igre za naš grad imaju višestruki značaj, te da mu je čast što će većina dešavanja biti u Budvi.

Opština Budva je za ovu svhu opredijelila 100.000 eura.

“Organizujemo prvo veliko takmičenje u nivou najmanjih koje smo mogli da dobijemo. Ne možemo da ga organizujemo u jednom gradu, jer infrastrukturno nismo spremni. Želimo da prezentujemo državu Crnu Goru, pokažemo njen dio. IMZE nijesu takmičenje COK-a, već države Crne Gore. Posebnu draž će imati plivački turnir, koji će u nekim disciplinama biti kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju”, rekao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Jučerašnjoj promosciji su prisustvovali predsjednik COK Dušan Simonović, ministar sporta Nikola Janović, predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan, kao i predstavnici opština Podgorice Rajko Ćupić i Bara Zoran Radojičić.