ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-07-2018

Izložba "Tragom Mediale" biće otvorena od 18. jula do 1. avgusta

Povodom 60 godina od prve izložbe Mediale koja je 31. juna 1958. godine organizovana u Omladinskoj galeriji na Obilićevom vencu u Beogradu, u budvanskoj Modernoj galeriji 18. jula u 21h biće otvorena izložba „Tragom Mediale”.

Izložbu će otvoriti Nataša Kristić, istoričarka umjetnosti iz Valjeva, i biće otvorena za posjetioce do 1. avgusta. Organizatorka izložbe je kustoskinja mr Senka Subotić.



Izložba objedinjuje radove sljedećih umjetnika: Olje Ivanjicki, Vukote Tupa Vukotića, Ljube Popovića, Uroša Toškovića, Dada Đurića, Milića od Mačve, Vladimira Veličkovića, kao i onih koji su se priklonili ideji, ali i odlučili da samostalno krenu tragom Mediale, a to su Mihailo Đoković Tikalo, Ksenija Divjak, Dušan Gavela, Voja Stanić, kao i dijela likovnih stvaralaca srednje i mlađe generacije (Predrag Peđa Milošević, Željko Đurović, Sergea Aparin, Zoran Petrušić, Slavko Krunić, Milan Tucović, Vladimir Dunjić, Tijana Kojić, Kristina Pirković, Đerđi Ačaji, Katarina Zarić), koji svoje uporište imaju upravo u Mediali.



Dio radova dolazi iz fundusa Moderne galerije Budve, značajan dio ustupila je Moderna galerija Valjevo iz Legata Ljube Popovića, a veliki broj prikupljen je iz privatnih kolekcija građana.