ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

24-05-2018

Izložbe slika i fotografija Morakot Ketklao i Milene Živković

Sjutra će u galeriji "Marko K.Gregović“ u Spomen domu "Crvena komuna", od 20 časova biti otvorena izložba fotografija i slika dvije umjetnice - Morakot Ketklao i Milena Živković.

Umjetnica Morakot Ketklao je sa Tajlanda, a predstaviće se izložbom 11 radova pod nazivom "Granice mogućnosti" (akrilik na platnu, većeg formata).

Umjetnica Milena Živković je sa Cetinja, a predstaviće se publici sa 15 fotografija pod nazivom "Jedan dan" (digitalna fotografija velikog formata).

Izložbu ce otvoriti Slobodan Stanić, majstor Aikido-a. Izložba se može pogledati do 4.juna.



Morakot Ketklao je diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti, Univerzitet Čjang Maji. Master studije završila je na Fakultetu za slikarstvo,skulpturu i grafičku umjetnost, Univerziteta Silpakorn u Bankogu,Tajland. Takođe,usavršavala se na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Lajpcigu, u Njemačkoj, u klasi prof. Albe D'Urbano. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za stvaralaštvo.Priredila je šest samostalnih izložbi. Učestvovala na mnogobrojnim grupnim izložbama u Evropi i Aziji. Radi kao asistentkinja na Fakultetu likovnih umjetnosti Chaiang Mai na predmetu slikarstvo. Živi i radi u Čjang Majiu na Tajlandu.

Milena Živković je rođena 1982. godine na Cetinju. Diplomirala i magistrirala 2006-2010 na fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinj, u klasa prof. Anke Burić. Jedna od osnivača art grupe Žižo mural studio. Godišnja nagrada Fakulteta likovnih umjetnosti za grafiku.Nagrada za idejno rješenje murala na konkursu "Nauka i umjetnost" u organizaciji Ministarstva nauke Crne Gore. Živi i radi u Podgorici i na Cetinju.