ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

04-10-2017

Jovetić: Idemo na pobjedu

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Stevan Jovetić spreman je, za kako mnogi kažu odlučujući duel sa Danskom za plasman na Mundijal.

Ako ko može da vodi Crnu Goru do pobjede u ovom meču onda je Stevan Jovetić. Kapiten crnogorske reprezentacije nalazi se u sjajnoj formi a to je pokazao u meču protiv Rumunje kao i u dresu Monaka.

"Ne opterećujem se time šta se od mene očekuje. Nije to važno, važna je pobjeda. Ovaj tim to može. Napredujemo iz meča u meč, novi momci su oduševili do sada. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo ono što želimo“, rekao je Jovetić.

Danska se nalazi u sjajnoj formi što su pokazali u prethodna dva meča u kvalifikacijama. Ipak, naš kapiten ističe da ne obraća puno pažnje na protivnika već isključivo na svoj tim, kao i da u ovom meču idu na pobjedu.

"Nisam mnogo razmišljao o njima, iako su dobar tim i u dobroj formi. Najvažniji smo mi, kako ćemo ući u utakmicu, kako ćemo sprovesti ono što mi znamo. Vjerujem u našu pobjedu, u pozitivan rezultat, ne bih bio tu da ne vjerujem“, kazao je as Monaka.

"Mi smo naše vrijednosti pokazali još u prvom meču u Danskoj. Tom pobjedom smo pokazali da smo ravnopravan protivnik u svakom pogledu, kako na tabeli tako po kvalitetu.

Tumbaković je istakao da njegov tim na svakom meču radi na poboljšanju igre ali isto tako da se prilagodi datom protivniku.

"Svake naše pripreme i naše okupljanje mi pokušavamo da nešto poboljšamo da to bude kvalitetnije. Sama priprema za ovu utakmicu ne razlikuje se od svake prethodne u ovim kvalifikacijama. Jedino što je novo jeste sami pristup koji određuje važnost ove utakmice", kazao je selektor Tumaković i dodao da je osnovni cilj ove reprezentacije da ostvari kontinuitet u budućnosti.

"U ovom ciklusu osnovni cilj je ispunjen a to je da što duže ostanemo u takmičarskom duhu. Da ne posustanemo već nakon prva četiti kola. Ovo je zasluga svih fudbalera i stručnog štaba na čelu sa savezom. Igrači su pokazali od samog početka da su složni i svojim radom su zaslužili sve ovo", kazao je Tumbaković.

Crna Gora i Danska odigraće sjutra na stadionu pod Goricom od 20.45 časova pretposljednji meč kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo.

FOS