ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

08-05-2017

Ju-Jitsu klub Budva organizator IX Evropskog kupa

Ju-Jitsu klub "Budva" biće organizator IX Evropskog kupa, pod nazivom "Budva Open 2017", koji će se održati 13. maja 2017. godine sa početkom u 09:30h u sportskom centru „Rea“ u Budvi.

Očekuje se učešće velikog broja takmičara iz više evropskih država.

Evropska ju-jitsu federacija je 2015. godine na svom kongresu, koji je održan u Almeri u Holandiji, proglasila medjunarodni turnir "Budva Open" za jedan od tri najbolja turnira u Evropi i dodijelila mu titulu Evropskog kvalifikacionog kupa, što je veliko priznanje koje je dato Crnoj Gori, Budvi i Ju-Jutsu klubu "Budva".

Predstavnici Evropske ju-jitsu federacije, na čelu sa tadašnjim predsjednikom Dariom Quenzom iz Italije, generalnim sekretarom Robertom Percom iz Slovenije, potpredsjednikom Njemačke ju-jitsu federacije Michael Kornom, predsjednikom Balkanske federacije Anastasios Poulikidisom iz Grčke, i predsjednikom evropske sudijske komisije Roel van Ravensenom iz Holandije, prisustvovali su ovom sportskom dogadjaju 2016. godine i dali mu visoku ocjenu za uspješnu organizaciju i promociju ju-jitsu sporta u Evropi.

Svečano otvaranje IX medjunarodnog turnira „Budva Open 2017“, je zakazano za 12:00h.

"Novoizabrani predsjednik Evropske Ju-Jitsu Federacije Robert Perc najavio je dolazak u Budvu, sa namjerom da prisustvuje svečanom otvaranju takmičenja i na taj način iskaže punu podršku rukovodstvu Ju- Jitsu Saveza Crne Gore i Ju-Jutsu klubu „Budva“, za nastavak uspješne promocije i unapredjenja ju-jitsu sporta kako na našim prostorima tako i šire.

Robert Perc je izrazio želju da se sastane sa rukovodstvom Opštine Budva, zatim sa predsjednikom COK-a, i predstavnicima Ministarstva sporta, kojima je poslao zvanično saopštenje ispred Evropske ju-jitsu federacije, u kojem su izraženi stavovi i odnos koji imaju prema Ju-Jitsu Savez Crne Gore", kazao je koordinator Ranko Vukotić.