ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-08-2017

Krapović: Zbog nečije neodgovornosti ili ličnih frustracija i nezadovoljstva ispaštaće građani

Na dnevnom redu 11. sjednice Skupštine opštine Budva koju je predsjednik Skupštine na moj predlog zakazao za 29. avgust, naći će se tačke od krucijalnog značaja za građane naše opštine, saopštio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

Jedna od tačaka, prema njegovim riječima, odnosi se na davanje ovlašćenja Skupštine opštine predsjedniku Opštine da zaključi ugovor o ustupanju na korišćenje dječijem vrtiću Ljubica Jovanović Maša prostorije u vlasništvu Opštine Budva, a koje se nalaze u TQ plaza.

"Uz obostrano zadovoljstvo i nas koji predstavljamo Opštinu, sa jedne strane, i uprave i zaposlenih u vrtiću i roditelja djece, sa druge strane, smatramo da ćemo našoj djeci na ovaj način obezbjediti adekvatne uslove za boravak. Bitno je napomenuti da će vrtić ove prostorije koristiti do izgradnje nove zgrade i da zbog inertnosti nadležnog Ministarstva ovo predstavlja samo privremeno rješenje, te apelujemo na nadležne da rade svoj posao i konačno obezbjede uslove našim najmlađima za boravak i nesmetano odvijanje predškolske nastave", naglasio je predsjednik Krapović.

Na dnevnom redu najavljene sjdnice će se naći i Predlog odluke o utvrđivanju javnog interesa i zaštite Miločerskog parka.

"Podsjećam sve da je ovaj predlog jasan odraz predizbornih obećanja svih konstituenata i pojedinaca u vlasti u Budvi da ćemo se zajedno truditi da zaštitimo prirodne dragulje od dalje devastacije i otimanja od građana. U odnosu na ranije usvojenu Deklaraciju o zaštiti Miločerskog parka koja nije imala pravno dejstvo, ukoliko bi se usvojila ovakva Odluka ona bi proizvodila pravna dejstva i predstavljala iskorak koji prethodno rukovodstvo nije smijelo da preduzme, te pokazala jasan stav novog rukovodstva Opštine Budva u pogledu zaštite javnog prostora i interesa građana", istakao je Krapović.

Prema njegovim riječima, za građane je značajna i Odluka o otpremninama, kao i završni račun opštinskog Budžeta za prošlu godinu.

"Njenim usvajanjem bi se konačno stekli uslovi da se u opštinskoj administracija smanji broj zaposlenih, što je takođe bilo jedno od predizbornih obećanja svih koji danas čine vlast u Budvi. Takođe, završni račun budžeta za 2016. godinu, koji je konačno posle nekoliko godina u zakonskom roku pripremljen, naći će se pred odbornicima", kazao je predsjednik Krapović.

On je podsjetio i na 9. sjednicu SO Budva čiji je nastavak zakazan za 30. avgust, a koja je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

"Neke od zaostalih tačaka sa dnevnom redu te sjednice su i Predlog odluke o osnivanju odbojkaškog kluba OK Budva, davanje saglasnosti na Statut Dnevnog centra za djecu ometenu u razvoju, kao i smanjenje naknada za članstva u Bordovima direktora i savjetima Javnih ustanova. Kao odgovorna izvršna vlast, apelujemo na sve odbornike, bez obzira pripadali koaliciji na vlasti ili opoziciji, da najozbiljnije shvate značaj održavanja sjednica Skupštine i usvajanja pomenutih odluka, kao i konsekvence koje mogu proisteći u slučaju dalje blokade rada predstavničkog tijela. U krajnjem, zbog nečije neodgovornosti ili ličnih frustracija i nezadovoljstva ispaštaće građani. Podsjećamo da su ih građani glasali upravo zbog suprotnog, da zastupaju njihove interese u SO Budva. Ukoliko odbornici i politički skubjekti koji participiraju u radu SO Budva, smatraju da treba da nastave sa daljim neodgovornim odnosom prema potrebi za normalnim funkcionisanjem Opštine, neka budu spremni da podnesu i punu odgovornost za to. Dakle, ukoliko ne bude kvoruma na sazvanim sjednicama neće se zaštititi Miločerski park, naši najmlađi sugrađani neće imati obezbjeđen prostor za pohađanje predškolske nastave u nastupajućoj školskoj godini, odbojka u Budvi će i zvanično prestati da postoji, a Dnevni centar za djecu ometenu u razvoju neće dobiti najvažniji akt bez kog neće moći da profunkcioniše. Izvršna vlast će i dalje nastaviti kao i do sada da profesionalno i odgovorno obavlja poslove iz svoje nadležnosti, a politički subjekti i gospoda koja budu dala doprinos daljoj blokadi rada SO Budva neka polože račune za svoj (ne)rad građanima", naglasio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.