ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

15-12-2017

"Malo o duši" u Kotoru

Predstava "Malo o duši" po stihovima pjesnikinje Vislave Šimborske, u adaptaciji i režiji Varje Đukić biće odigrana sjutra, 16. decembra 2017. godine u 20 sati u Kulturnom centru "Nikola Đurković" u Kotoru.

Predstava je premijeru imala 24. maja u velikoj sali Centra za kulturu Tivat, a nastala je u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja i bjelopoljskih Ratkovićevih večeri poezije.

Predstava je igrana i na ovogodišnjem Festivalu internacionalnog alternativnog teatra (FIAT), na Ratkovićevim večerima poezije i književnom festivalu Odakle zovem.

Muziku za predstavu komponovala je Nina Perović, a sviraće i violistkinja Ana Rašović. Poeziju Vislave Šimborske prevela je Biserka Rajčić.

"Malo o duši" je adaptacija 14 pjesama Vislave Šimborske, Poljakinje, dobitnice Nobelove nagrade za književnost 1996. godine. Kolaž, kao dominantan pristup u oblikovanju forme čitave predstave kroz nekoliko segmenata kojima se u vidu dijaloga, pratnje i diskretnog muzičkog sjenčenja, oblikuje čitanje poezije Šimborske, osmislila je i režirala Varja Đukić.
Reklame