ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-05-2017

Mladi u Noći muzeja

Treću godinu za redom Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve, organizuje obilazak istorijskih znamenitosti Budve i institucija kulture u Noći Muzeja.

Obilazak u subotu, 20. maja, vodiće istoričari Petar Vukićević i Goran Bubanja.

Kako obavještavaju iz Kancelarije, mjesto okupljanja je u 18 sati u dvorištu OŠ Stefan Mitrov Ljubiša, odakle će se krenuti u obilazak školskog muzeja.

Pola sata kasnije, grupa će obići znamenitosti Starog grada: dio nekropole (ispod hotela Avala), Njegoševu ulicu, Trg od crkava, lokalitet ranohrišćanske bazilike, crkvu Santa Marija in Punta, lokalitet rimskih termi i antičkih pilona, te SD Stefana Mitrova Ljubiše.

Nakon obilaska Starog grada, planirano je prisustvovanje otvaranju izložbe Srednjovekovni Rudnik - Arheološka istraživanja 2009–2015. godine, koju su pripremili dipl. arheolozi Ana Cicović i doc. dr Dejan Radičević u Muzeju grada, a zatim od 21 sat i projekciji kratkometražnog dokumentarnog arheološkog filma Klesarski eho, autora Gorana Pajovića, dipl. arheologa i kustosa iz JU Muzeji i galerije Budve, u prostoru ranohrišćanske bazilike kod crkve Sv. Ivana.