ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-09-2017

Modni performans Mire Odalović večeras u Budvi

Modna kreatorka Mira Odalović predstaviće večeras svoju novu kolekciju, inspirisanu geometrijskom apstrakcijom na zatvaranju izložbe Milije Belića u budvanskoj Modernoj galeriji.

Inspirisana geometrijskom apstrakcijom Milije Belića, jednog od najeminentnijih predstavnika ove vrste umjetnosti na našim prostorima, čija je izložba slika, skulptura i video-instalacija pod nazivom „Spiritus Mundi“ u toku u Modernoj galeriji u Budvi, modna kreatorka Mira Odalović predstaviće svoje najnovije kreacije na zatvaranju izložbe, večeras, u 20.30 časova.

Modeli Mire Odalović nisu vrsta primjenjene umjetnosti, nego su mišljeni i realizovani kao sama umjetnička djela.

Do sada je, kako je kazala za Radio Budvu, imala veći broj modnih revija.

" Svoje modele predstavila sam u Parizu, Minhenu, Beogradu, i svuda su bili fenomenalno prihvaćeni, a ovo mi je prvi nastup u Crnoj Gori, zemlji svojih predaka, i jedva čekam da se predstavim buvanskoj publici", kazala je Odalović.Danas moda sve više postaje dio umjetnosti, postepeno ulazi u muzeje i galerije, a modne revije se pretvaraju u umjetničke performanse. Modni kreatori se nadmeću u iznalaženju novih formi, kolorističkih, linearnih i grafičkih rješenja, a modni performans Mire Odalović, dočaraće na poseban način geometrijske apstrakcije Milije Belića.

D. Benić
Reklame