ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-04-2018

Nakon šest dana potrage pronađeno tijelo Ranka Berišića

Identifikacijom tijela, koje je danas oko 16 sati pronađeno kod Bečića, utvrđeno je da se radi o Podgoričaninu Ranku Berišiću (60), koji je nestao 18. aprila, nezvanično saznaje CdM od izvora bliskog akciji potrage.

Foto: CDM

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti na čelu sa direktorom Safetom Kočanom, MUP-a i ronioci Regionalnog ronilačkog centra Bijela koje predvodi Veselin Mijajlović, tragali su šest dana za Berišićem, koji je nestao na moru kod Buljarice.

Tragači su pronašli, dan nakon nestanka Podgoričanina, pedalinu na deset milja od Budve po dubini. Kako se sumnja, Berišić je sa N.M. pedalinom pošao u ribolov. Zbog snažnog nevremena i vjetra, koji je duvao brzinom od 40 čvorova, njihovo plovilo je počelo da tone.

“Dobili smo informaciju 18. aprila da su dva lica pedalinom otišla da pecaju i da je jedna osoba skočila sa plovila do obale, a da B.R. nije htio da iskoči. Vjetar je bio jak i odnio je pedalinu i njega na otvoreno more. Mi smo nakon 15 minuta izašli i počeli pretragu”, rekao je ranije Kočan.

I pored umora i jakog vjetra koji je tragače zadesio ove dane, ekipe koje su tražile Podgoričanina nisu odustajale. Iako je potraga završena zvanično prekjuče, nakon 48 sati, oni nisu htjeli da prekinu, jer kako je ranije rekao Kočan, svaki život je važan.