ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-04-2018

Nemoj da zakasniš – preventivom čuvamo zdravlje

U budvanskom Domu zdravlja u subotu, 21. aprila održana je višesatna radionica o prevenciji karcinoma dojke i grlića materice, koju je pod motom „Nemoj da zakasniš“ organizovalo Udruženje zaposlenih žena Crne Gore „Žene danas“ uz podršku lokalne organizacije žena.

Nakon predavanja ljekari: dr Nada Cicmil Sarić, dr Nebojša Jokmanović i dr Marija Kustudić su realizovali, besplatne ginekološke preglede i uradili PAPA testove za sve zainteresovane polaznice radionice.

Radionicu je podržala lokalna samouprava, te je na svečanom otvaranju govorio potpredsjednik Veselin Marković koji je poslao najznačajniju poruku kako se treba učiti iz porodičnih iskustava i kako svaka žena, na prvo mjesto treba da stavi svoje zdravlje.



Predsjednica NVO „Žena danas“ Rosa Popović je naglasila da su radionice realizovane u skoro svim opštinama Crne Gore, te da je u Budvi realizovana 17 po redu i da je veliki broj žena, koje su podstaknute gostovanjem ljekara, uradile i kontrolne preglede i tako na vrijeme mogle da reaguju i tako na sreću, uzele zdravlje u svoje ruke.

Sljedeća radionica iz ovog ciklusa koji je počeo 2013. godine, biće održana u Kotoru.