ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-05-2017

Noć muzeja u Budvi i Petrovcu

Manifestacija Noć muzeja ove godine biće obilježena na nekoliko lokacija u Budvi i Petrovcu, a program koji je pripremila JU Muzeji i galerije Budve, počeće 18. maja.

U četvrtak, 18. maja, u 20 sati u spomen domu Crvena komuna u Petrovcu, biće otvorena izložba konzerviranih i restauriranih ikona iz crkve Sv. Save manastira Gradište, a tom prilikom biće prikazan i dokumentarni film Riznica manastira Gradišta, autorke Tanje Piperović, u produkciji Radio televizije Crne Gore.

U petak, 19. maja, u 20 sati u Modernoj galeriji u Starom gradu, biće otvorena izložba slika Vidici, dipl. ing. arh. i slikara iz Budve Mladena Suđića, uz učešće učenice VI razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva Sare Stefan iz klase prof. Ane Brajak Molčanov. Izložba će biti otvorena do 9. juna 2017. godine.

U subotu, 20. maja, u 20.30 časova u Muzeju grada Budve, u saradnji sa Muzejom rudničko-takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca, biće otvorena dokumentrna izložba Srednjovekovni Rudnik- Arheološka istraživanja 2009–2015. godine, koju su pripremili dipl. arheolozi Ana Cicović i doc. dr Dejan Radičević.

Iste večeri u 21 sat u prostoru ranohrišćanske bazilike kod crkve Sv. Ivana u Starom gradu, biće prikazan kratkometražni arheološki film Klesarski eho, autora Gorana Pajovića, dipl. arheologa i kustosa iz JU Muzeji i galerije Budve. Prije projekcije, kvintet učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve, u klasi prof. Ane Brajak Molčanov, izvešće na flauti tri kompozicije.

U subotu će svi izložbeni prostori JU Muzeji i galerije Budve biti otvoreni za posjetioce do ponoći, a ulaz će biti slobodan.