ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-06-2018

Nova lokacija za izletničke autobuse

Opština Budva donijela je odluku da se sa kružnog toka u centru grada, izletnički turizam, odnosno organizovano dovođenje turista autobusima izmjesti na lokaciju koja se nalazi na tzv. donjem bulevaru, kod skretanju ka šetalištu.

Predsjednik Opštine Dragan Krapović kazao je da smatra da će na taj način doći do znatnog rasterećenja u saobraćaju u ovom dijelu grada.

Kako je on kazao, ova nova lokacija donosi velike prednosti za grad i turiste. Doći će do ogromnog saobraćajnog rasterećenja kontakt zone Starog grada i samog centra, koji je u prethodnom periodu trpjela ogroman pritisak.

"Dosadašnja situacija je zahtijevala ogromno angažovanje svih službi koje građani plaćaju iz svog džepa, ali i za same turiste je mnogo bezbjednije da idu šetalištem.

Kada su u pitanju tzv VIP grupe i MICE turizam, koji imaju organizovane aktivnosti u Starom gradu, treba samo da se obrate Sekretarijatu za komunalno stambene poslove, radi dobijanja dozvole i regulisanja statusa za ovu grupu", istakao je predsjednik Opštine.

"U svakom slučaju smatramo da će ovo značajno unaprijediti uslove u saobraćaju", zaključio je Krapović.
Reklame