ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-06-2017

Od danas pojačan inspekcijski nadzor na Primorju

Pojačani inspekcijski nadzor u toku turističke sezone u cilju obezbjeđivanja kvalitetnije turističke ponude u svim segmentima, počeće da se sprovodi od četvrtka, 1. juna, i trajaće do 1. septembra, najavio je direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović.

"Kao i ranijih godina, od 1. maja smo krenuli sa nadzorima i stvaranjem ambijenta za što kvalitetniji doček turista. Mobilne ekipe, sastavljene iz sedam inspekcija, obilazile su ugostiteljske objekte, kompletan dio Morskog dobra i privremene objekte, plaže, turističke sadržaje, a posebna pažnja je posvećena kontroli stranaca i radno angažovanih lica na primorju, kao i segmentima koje kontroliše građevinska inspekcija. Ove godine je dodatna pažnja posvećena hotelima i drugim kolektivnim smještajima u kojima borave djeca u okviru Škola u prirodi ili ekskurzija. Sanitarna inspekcija je u tim kontrolama napravila više ukazivanja čime su preduprijeđeni neželjeni događaji", istakao je Vuksanović za Infobiro.

Kako je objasnio Vuksanović, formiran je Koordinacioni tim Uprave za sprovođenje pojačanog nadzora u turističkoj sezoni koji će usmjeravati i koordinirati radom inspekcija.

Članovi tog tima su glavni inspektori pojedinih inspekcija Uprave, a njegovo sjedište je u Budvi.

Na sastancima Koordinacionog tima, koji će se održavati jednom sedmično, preciziraće se dinamika planiranih aktivnosti i utvrditi predlozi za rješavanje prioritetnih pitanja. Tim sastancima prisustvovaće i načelnici komunalne policije svih primorskih opština, kao i predstavnici lokalne uprave, Morskog dobra i Poreske uprave.

“U zavisnosti od stanja na terenu i problema koji se budu javljali, u pojačani nadzor ćemo po potrebi uključivati i druge inspekcije. Planirano je da na primorju bude oko 90 inspektora koji će svakodnevno biti prisutni na terenu”, precizirao je Vuksanović.

Prošle godine je, prema njegovim riječima, izvršeno oko 120 hiljada inspekcijskih pregleda.