ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-09-2017

OO DPS Budva: Budvanski Preletačevići

Prenosimo integralno saopštenje koje je potpisao Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva.

Trenutna vlast u Budvi je prije izbora obećala sugrađanima da će "sav haos u Budvi zbog kog je DPS izgubio povjerenje birača dovesti u red". O tome koliko dobro rade, govore stalne turbulencije u njihovoj slomljenoj koaliciji, no to je sad isključivo njihov problem.

Pitamo, kako je moguće da obećavaju da će srediti loše stanje koje su i sami prouzrokovali?

Da krenemo redom.

Majka trenutnog predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića, Zlata Krapović, kao zaposlena u Zavodu za izgradnju, aktivno je učestvovala u planiranju gradnje u Budvi. Njegov otac Slobodan bio je ministar u Vladi Vojislava Koštunice i poslanik u vrijeme vladavine Slobodana Miloševića. Danas se Dragan Krapović gnuša prevelike izgrađenosti metropole crnogorskog turizma.

Potpredsjednik Demokrata Mijomir Pejović, danas poznat kao veliki protivnik DPS-a i pobornik fer i korektnog vođenja politike, bivši je član SNP-a, a bio je član Upravnog odbora "Budva holdinga" i uopšte mu nije smetalo da od tog preduzeća svojevremeno dobije bespovratnih 9.900 eura. Vlasniku pasoša Republike Srbije Pejoviću, očigledno tada političke razlike nijesu smetale.

Đorđije Vujović, predsjednik Skupštine opštine Budva u ime Demokratskog fronta, do imenovanja na tu funkciju bio je direktor Zavoda za izgradnju, čiji je većinski vlasnik firma Olivere Ilinčić.

Đorđije Pribilović, nekadašnji predsjednik Opštinskog odbora DPS-a i predsjednik Opštine Budva u ime DPS-a, danas je član DF-a i obavlja funkciju sekretara Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Božena Jelušić iz pokreta URA, koja se prije izbora takođe gnušala na svaki pomen DPS-a, davala je značajnu podršku našoj partiji. Ona je izgleda "zaboravila" činjenicu da je bila u Komisiji za recenziju Urbanistickog projekta hotela As, za koji danas kaže da ne može da vjeruje šta se dogodilo sa tim hotelom.

Njena snaha Milijana Vukotić Jelušić bila je pomoćnica Tanje Kažanegre, sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu u vrijeme kada je DPS predvodila lokalnu vlast u Budvi, a prije posljednjih izbora Milijana je bila u pregovorima sa tadašnjim rukovodstvom da bude postavljena na čelo Građanskog biroa.

Veselin Marković iz SNP-a, bio je savjetnik bivšeg predsjednika Opštine Rajka Kuljače, te član Upravnog odbora "Budva holdinga".

Blažo Rađenović iz Liberalne partije, sadašnji direktor "Mediteran reklama" iz svoje biografije sigurno je izbrisao podatak da je radio kao savjetnik dva bivša predsjednika Opštine, Lazara Rađenovića i Srđe Popovića.

Mihailo Đurović iz SDP-a bio je sekretar Sekretarijata za finansije u vrijeme dok su Budvu vodili Rajko Kuljača i Lazar Rađenović, a kasnije je bio i direktor JP "Morsko dobro". Danas je Đurović potpredsjednik opštine.

Marko Radoman koji je, u vrijeme kada je DPS vodila Opštinu, bio direkor bioskopa i radio u firmama Marka Kentere, danas je direktor gradskog Vodovoda.

Milena Lubarda Marojević, danas na čelu Grad teatra Budva kao kadar Demokrata, "zaboravlja" da je, istovremeno kada je DPS predvodila lokalnu vlast, ona bila direktorica televizije Budva, koju je "uspješno" zadužila za iznos od 200.000 eura. Potom je bila i pomoćnica direktora Grada tetra, te član Savjeta RT Budva. Danas Lubarda Marojević krivično goni bivšeg direktora Grad teatra za navodne brojne nepravilnosti, pritom ne pominjući da je baš u spornom periodu ona bila njegov zamjenik. Nju ćemo takođe pamtiti po nekadašnjem predanom partijskom radu i podršci koju je pružala DPS-u.

Jovo Gregović, današnji direktor Parking servisa u Budvi iz redova DF-a, takođe je "zaboravio" koliko je snažno podržavao DPS, sve dok se nije dočepao funkcijice pomoćnika direktora hotela "Kastel Lastva".

Lucija Đurašković se očigledno pretplatila na gotovo svaku političku partiju. Dok je podržavala DPS, bila je direktorka JU "Muzeji i galerije Budva", pa je 2002. godine, kada je opozicija preuzela vlast u Budvi, procijenila da je pametnije da pređe u SNP i zadrži direktorsku funkciju. Danas je na istoj poziciji, zahvaljujući članstvu u Demosu, u koji je stigla kada je shvatila da je u DF-u prevelika gužva za funkcije. Njen rođeni brat je predsjednik Savjeta JU "Grad teatar", ćerku smjestila kod sebe u "Muzeje i galerije", a sina u Turističku organizaciju Budve.

Od ovakvih partijskih "kadrova" može se očekivati samo da uskoro ponovo promijene politički dres, čim osjete da se im se ljulja fotelja, a u Budvi su im se sve baš dobro zaljuljale. Sve u svemu, to bi bilo to od "radikalnih kadrovskih promjena" i "otklona od ranije vlasti" koje je trenutna lokalna vlast u Budvi sprovela.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva