ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

16-05-2018

Opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizuje opštinsko takmičenje recitatora u kom će učestvovati učenici tri osnovne škole: OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", "Druga osnovna škola" i OŠ "Mirko Srzentić" iz Petrovca, kao i učenici SMŠ "Danilo Kiš".

Recitatori će se takmičiti u trima kategorijama: od prvog do petog razreda osnovne škole, zatim od šestog do devetog razreda i u srednjoškolskoj kategoriji.

Kako su naveli Narodne biblioteke Budve, prvonagrađeni recitatori stiču pravo učešća na Petoj Državnoj smotri recitatora koja će biti održana 7. juna u Beranama.

Na prošlogodišnjoj Državnoj smotri, budvanski djaci - recitatori su bili veoma zapaženi i osvojili dvije prve i jednu treću nagradu.

Opštinsko takmičenje recitatora biće održano u amfiteatru Akademije znanja, a u muzičkom dijelu programa, dok žiri bude odlučivao o najboljima, nastupiće budvanski bend “Strenger trio”.

Iz ove ustanove su pozvali sve zainteresovane građane da prate Opštinsko takmičenje recitatora, koje počinje u četvrtak, 17. maja, od 18h.