ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

14-12-2017

Orhan Pamuk od danas u Crnoj Gori

Turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za knjižavnost, Orhan Pamuk, boraviće od danas do 17. decembra u Crnoj Gori, i tom prilikom biće organizovan bogat i raznovrstan kulturni program i veliki broj posjeta i razgovora u institucijama.

Taj događaj organizovala je Izdavačka kuća Nova knjiga, koja je i izdavač njegovih romana, u saradnji sa pokroviteljima i partnerima Vladom Crne Gore, Ministarstvom kulture, Opštinom Bijelo Polje i Prijestonicom Cetinje.

Portparol Nove knjige, Jovana Petković, najavila je, na konferenciji za novinare, da će se Pamuk po dolasku sastati sa svojim izdavačem u Izdavačkoj kući Nova knjiga.

Ona je kazala da će se Pamuk istog dana sastati i sa organizatorima Trinaestog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja koji će biti održan na proljeće naredne godine.

Prema riječima Petković, predviđena je velika konferncija za medije i sastanak nobelovca sa crnogorskim piscima i autorima Izdavačke kuće Nova knjiga.

Pamuk će otvoriti deseti Zimski salon knjige, a biće mu svečano uručena međunarodna književna nagrada Književni plamen.

Nakon uručenja nagrade, biće organizovani razgovor sa Pamukom i književno veče koje će voditi urednik u izdavačkoj kući Nova knjiga Jelena Krsmanović.

Nakon Podgorice, Pamuk će posjetiti Bijelo Polje i Cetinje gdje će se sastati sa gradonačelnicima te dvije opštine i obići značajne kulturno-istorijske spomenike.

Petković je najavila da će se za vrijeme posjete Crnoj Gori sastati sa premijerom Duškom Markovićem i potredsjednikom Vlade i rukovodiocem Ministarstva kulture Zoranom Pažinom.

Tokom svog boravka u Crnoj Gori, Pamuk će obići više gradova i mnoge kulturno-istorijske znamenitosti Crne Gore.