ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-09-2018

Otvoren prvi "Oktoberfest" u Budvi

"Oktoberfest Montenegro" otvoren je sinoć, simboličnim otvaranjem prvog pivskog bureta.

Nakon uspješno organizovana dva "Oktoberfesta" u Novom Sadu, kompanija Color Media Communications, u saradnji sa Ambasadom Njemačke i Turističkom organizacijom Budve, ove godine prvi put predstavlja tradicionalnu bavarsku pivsku manifestaciju građanima Crne Gore i njihovim gostima.





Manifestaciju su otvorili Mladen Franović, direktor Turističke organizacije Budva koji je pozdravio okupljenu publiku i pozelio im lijep provod i dr Robert Veber, ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, koji je izrazio svoje oduševljenje organizacijom ovakve manifestacije po kojoj je Njemačka posebno poznata u svijetu.



Gradski park je bio ispunjen ljubiteljima piva, dobre muzike, a sjajnu atmosferu su napravili "Atomsko sklonište" i "Orthodox Celts".
Do usijanja je doveo Bruno Langer, frontmen grupe “Atomsko sklonište” koji je, uz podmlađen sastav na sceni, publiku vratio u vrijeme kada su hitovi poput “Žutog kišobrana”, “Pomorac sam majko” ili “Pakleni vozači” bili himne mnogih generacija koje su cijenile istinu, slobodu i zajednički duh.



Da je zajednička nit sa rock muzikom i dobrim zvukom još uvijek neraskidiva između publike i “Atomaca” pokazalo je i nevjerovatno reagovanje publike prilikom izvođenja pjesme “Jer za ljubav treba imat dušu”, koja je još jednom izvedena i prilikom bisa.

"Želim da Oktoberfest, festival piva, kobasice i svega toga ide dalje, da se ljudi vesele i raduju, a mi smo počašćeni da smo na prvom, jer se uvijek pamti ko je bio na prvom festivalu" , rekao je sinoć Bruno Langer.


Između nastupa bendova, održano je i takmičenje u držanju krigle, a publika je navijala i za momke i za devojke koji su se pokazali veoma izdržljivim.

Program se nastavlja večeras od 20h kada će nastupiti Gradska muzika Budva, od 21h So Sabi, a od 23h Bad Copy.

Ulaz je slobodan!