ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-09-2018

Otvorena izložba skulptura Ivane Radovanović "Istrajavanje"

Sinoć je u Modernoj galeriji U Starom gradu otvorena izložba skulptura Ivane Radovanović „Istrajavanje“. Pored same izložbe mnogobrojna publika bila je u prilici da odgleda projekciju dva filma „The Hollow Men“, sa kojim se umjetnica predstavila na Bijenalu u Veneciji

Izložbu je otvorila Ana Ivanović, istoričarka umjetnosti i kustoskinja Narodnog muzeja Crne Gore, navodima Vitgenštajna koji je rekao: „O čemu se ne može govoriti, o tome se mora šutjeti“.

Međutim, o umjetničkom dijelu vrijedi ćutati jedino ako nemate šta da kažete.



Ovaj čin, kako je naglasila, značio je iskorak ka novom putu, na koji Ivana kreće mirno i staloženo, jer ono što nju vodi jeste čistota unutarnjeg nagona za stvaranjem, energija koju predano unosi u svoja dela tkajući niti i zašivajući i najmanji šav na novim ljudima.

Umjetnici Ivani Radovanović ovo je prvo samostalno predstavljanje u Budvi. Njena izložba se sastoji iz dva ciklusa, tačnije jedan proizilazi iz drugog.

U drugom dijelu moderne galerije prisutni su mogli da odgledaju projekciju dva filma „The Hollow Men“, koji će se emitovati tokom trajanja cijele izložbe.

Izložba će biti otvorena do 7. oktobra 2018. godine