ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-12-2018

Ove zime radiće šest skijališta u Crnoj Gori

Crnogorska skijališta spremno dočekuju predstojeću zimsku turističku sezonu. Biće aktivno šest skijališta - Savin kuk i Javorovača na Durmitoru, Kolašin 1450 i Kolašin 1600, Vučje u Nikšiću i Hajla u Rožajama.

Skijališta će, kako pišu Dnevne novine, biti otvorena već predstojećeg vikenda, dok će skijalište Kolašin 1600 otvoriti svoja vrata ljubiteljima bijelih sportova uoči Nove godine,prenosi FOS.

Cijene usluga na skijalištima, prema riječima izvršnog direktora Skijališta Crne Gore Miloša Popovića, biće na nivou prošlogodišnjih, a u funkciji će biti kompletna infrastruktura kao i prethodne sezone.

Kako je objasnio, u ski-centru Savin kuk na Durmitoru u funkciji će biti dvije dvosjedne žičare, tri ski-lifta i dječiji ski-lift koji opslužuju oko pet kilometara skijaških staza, dok će na ski-centru Kolašin 1450 biti u funkciji dvije žičare (šestosjed i dvosjed), pet ski-liftova i dječiji ski-lift koji opslužuju oko 25 km skijaških staza.

U ski-centrima će biti moguće koristiti usluge ski-škole, ski-rente, a pružaće se i ugostiteljske usluge u ugostiteljskim objektima na samim skijalištima (restoranima i kafe barovima).

“Cijene usluga prodaje skipasova će biti na prošlogodišnjem nivou dok će cijene najtraženijih ski-pasova u ski-centru Savin kuk na Durmitoru iznositi: 12 eura jednodnevni skipas, osam eura poludnevni ski-pas, osam eura dječiji ski-pas, dok će u ski-centru Kolašin 1450 cijene iznositi 15 eura jednodnevni ski-pas i 11 eura dječji ski-pas”, rekao je Popović.

Kada je riječ o strukturi gostiju on je istakao da očekuju goste koji tradicionalno posjećuju naše zimske centre, odnosno domaće goste, kao i goste iz regiona, iz Srbije, Albanije, BiH, Hrvatske, kao i goste iz zapadne i istočne Evrope, kojih je svake godine sve više.

“Ski-centri će početi da rade u punom kapacitetu već od predstojećeg vikenda, a puni kapacitet rada infrastrukture skijališta će biti uslovljen sniježnim padavinama, koje očekujemo”, najavio je Popović.