ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

02-05-2017

Pismo učitelju: Nikada nisam upoznao svog tatu, ali imam Vas

Markus, učenik petog razreda, poželio je da se svom učitelju, gospodinu Džermejnu zahvali na svemu što je učinio za njega, pa mu je napisao dirljivo pismo. Nakon što je učitelj pismo objavio na Tviteru, vrlo brzo se proširilo ovom društvenom mrežom i postalo viralno. U pismu koje je prikupilo gotovo 500.000 lajkova i podijeljeno je više od 142.000 puta, dječak Markus je napisao:

“Gospodine J, hvala ti što si divan učitelj i što si nevjerovatan! Ova školska godina bila je toliko zabavna i uživao sam u njoj zbog tebe. Želio bih da je više učitelja poput tebe. Nikada te neću zaboraviti. Doživljavam te kao svog tatu. Nikada nijesam upoznao svog pravog tatu, ali to je u redu jer se ti odnosiš prema meni kao da sam ti sin. Toliko me usrećuješ. Uvijek me nahraniš kada sam gladan i zagrliš kada sam tužan. Nikada te neću zaboraviti gospodine J. Volim te i nikada te neću zaboraviti!”.

I sam gospodin Džermejn je u postu napisao da je jedva zadržao suze, a zaplakali su i mnogi koji su pročitali pismo na Tviteru.

Nakon brojnih pohvala i hiljada novih sledbenika na Tviteru, učitelj je poručio da sve što radi radi iz ljubavi i da ništa ne traži zauzvrat.

“Uvijek se trudim da utičem na svako dijete. Ne želim da budem samo učitelj. Želim da budem uzor i neko na koga se ugledaju. Jednostavno volim da pomažem djeci i da ih usrećim. Ne mogu da utičem na svako dijete, ali ako mogu da utičem i na njih nekoliko, znam da radim nešto ispravno iz ljubavi”, kaže Džermejn kojem je ovo prva godina da radi kao učitelj, a već je napravio toliko puno da će ga njegovi učenici zauvijek pamtiti.