ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-05-2017

Poslije praznika obnavljanje horizontalne signalizacije oko škola

Prvi radni dan nakon praznika planiran je za obilježavanje pješačkih prelaza u blizini škola u cilju povećenja bezbjednosti učenika, za šta su planirana sredstva u iznosu od 10 hiljada eura.

„Kroz plan javnih nabavki Opštine Budva, kroz potrošačku jedinicu Sekretarijata za komunalno-stambene poslove opredijeljeno 100 hiljada eura. Međutim, pojavili su se problemi prilikom otvaranja ponude zato što je na tekst poziva uložena žalba i to ne jednom, već dva puta. Zbog problema sa samim Zakonom o javnim nabavkama i njegovim sprovođenjem, određeno vrijeme smo u situaciji da ono što je osnovno i elementarno ne možemo da sprovedemo na zadovoljavajući način. U komunikaciji sa jednim donatorom, obezbijedili smo sredstva u iznosu od 10 hiljada eura koja će poslužiti da, tokom četiri radna dana nakon praznika, obilježe pješački prelazi i zone oko škola, a naknadno i autobuska i taksi stajališta. Jelovito ćemo moći da radimo tek kada se okonča tender“, kazao je v.d. sekretara Sekretarijata za komunalno-stambene poslove Srđan Gregović za Televiziju Budva.

Primjena Zakona o javnim nabavkama često je kočnica za realizaciju mnogih planiranih projekata.

„Proces je neizvjesno predvidjeti. Nelogičnosti važećeg Zakona su uočili državni i opštinski organi, privreda, nevladin sektor, tako da je u toku izrada izmjena i dopuna za koje očekujemo da će ići u prilog efikasnijem obavljanju poslova u vezi sa javnim nabavkama, otvaranju javnih poziva bez opstrukcija i drugih nelogičnosti“, istakao je Gregović.