ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-05-2018

Predstava "Koncert za Nevenu” u Petrovcu

U subotu će u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu biti održana pozorišna predstava za djecu "Koncert za Nevenu”.

Predstava je u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, počinje u 19h, realizuje se u okviru međunarodne manifestacije „Noć muzeja“, a ulaz je slobodan. Predstava će biti održana u multimedijalnoj sali.

Kulturno kreativni centar Akord je 21 godinu utočište i pribježište djece i mladih i poznata institucija koja proizvodi kulturu u Nikšiću i vuče značajne poteze u kreiranju pozitivne društvene scene. Konstantno idu ka usponu-bez trunke sumnje u kvalitet, bez mrlje, a kamoli sjenke. Na stotine djece je odraslo i odrasta uz Akord, ne mali broj napravilo prvi korak i isto toliko sa margina prešlo u red onih koji srećno odrastaju. Na hiljade posjetilaca odalo je poštovanje Akordovim programima, na desetine članova žirija, iz zemlje i inostranstva, dodijelilo nagrade.

KKC Akord ima tri dječija kluba : „Slatki akordi“(u sklopu kluba rade sekcije: muzička, manekenska, plesna i poetska), „Akordova plesna akademija“ (u sklopu kluba rade sekcije: škola modernog i tradicionalnog plesa i folklor) i „Akordov dječiji teatar“ (u sklopu kluba radi škola glume i scenskog pokreta, pripremaju se i izvode predstave, učestvuje na festivalima). Tu su i još dva teatra.

Akordov dječiji teatar je učesnik mnogih festivala, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Osvajači su mnogobrojnih priznanja i nagrada. Pet puta su bili pobjednici Dječijeg festivala dječijih teatara u Baru. Godinama su učesnici festivala Petrovački val, Kotorski festival, Subotički festival i dr.

Sa predstavom “Koncert za Nevenu” pobijedili su na nedavno završenom XI festivalu dječijih teatara u Baru, a Tijana Krivokapić je osvojila prvu nagradu za glavnu žensku ulogu.

O predstavi: Ovo je tinejdžerska priča o prvim ljubavima, odnosu djece prema materijalnim stvarima i muzici. Na slikovit način je prikazana današnjica, koja je prisutna svuda oko nas.

Tekst: Tode Nikoletić, Režija: Dragan Knežević.
Asistent režije: Milica Kekić, Muzika: Dragan Knežević, Koreografija: Tanja Čolević.

Kostimografija: Tanja Čolević i Dragan Knežević.
Igraju: Danilo – Radomir Krivokapić, Nevena - Tijana Krivokapić, Vule – Nikolina Radulović, Njonjo – Vaso Lalićević, Dino – Andrea Perunović, Teodora – Anja Žugić, Opereta Cvijeta – Anđela Poček, Milutin Majakovski – Milan Eraković, Lejla Pink – Jana Zečević, Maneken Špirosi – Andrija Spaić, Ivana Ila – Jana Zečević, Maja – Anđela Poček, Balerina 1 – Vasilisa Knežević, Balerina 2 – Kristina Marojević, Balerina 3 – Milica Orbović, Balerina 4 – Anđela Šakotić.