ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

16-05-2018

Promocija romana za djecu "Puh Đorđe i duhovi triftara" u Petrovcu

JU Muzeji i galerije Budva pozivaju na promocju romana za djecu "Puh Đorđe i duhovi triftara" u spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu, u srijedu 16. maja, od 18 časova.

"Puh Đorđe i duhovi triftara“ je drugi dio avanture o vragolastom puhu i njegovoj družini nakon uspjeha knjige „Čudesni svijet puha Đorđa“. U ovoj savremenoj ekološkoj bajci za djecu na originalan način utkana je ljubav prema bisernoj rijeci, mističnom predjelu okupanom rajskim bojama, legendama predaka i iskonskom životu gorštaka – putokazu za bolje sjutra.

Ovo je knjiga za duhovno razgibavanje, oslobađanje učaurenih čula i vraćanje izvornim vrijednostima koja maštovito i duhovito opisuje zajedništvo živih i mitskih bića u borbi za spas Planete. Priča o duhovima hrabrih triftara je istovremeno i eho majke prirode što odzvanja kanjonom Tare i šalje snažnu poruku.

Nepredvidljive dogodovštine junaka sa Prošćenskih planina pozivaju na akciju i vraćaju vjeru u ljude, jer iako znamo da budemo strašniji od nemani iz drevnih priča, ponekad imamo snage i mudrosti za velika djela.

Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade proglasilo roman „Puh Đorđe i duhovi triftara“ za najbolju knjigu u 2017. godini.
Pomenutu knjigu su inventivno ilustrovali Dragoslav Dedić i Anastasija Kostić, a objavljena je u izdanju Izdavačke kuće „Gligorije Dijak“ u Podgorici 2017. godine.