ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

21-05-2017

Prvi gosti iz Skandinavije

Danas su na Aerodrom Tivat, posredstvom turoperatora TUI Nordic, stigla prva tri aviona iz skandinavskih gradova Kopenhagena, Helsinkija i Stokholma sa preko 400 putnika.

TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz četiri nordijske zemlje (Švedske, Norveške, Danske i Finske).

Letovi TUI Nordic-a za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz Stokholma, Osla, Kopenhagena i Helsinkija.

Jedan od vodećih hotelskih sistema u Crnoj Gori, Hotelska grupa Budvanska rivijera koji u svom poslovanju ima široko razrađenu lepezu emitivnih tržišta Evrope, za ovu godinu ima ugovorenu saradnju sa ispostavom grupacije TUI za Nordijske zemlje.



Prvim letovima iz pomenuta tri grada u hotele Slovenska plaža, Aleksandar, Mogren, Castellastva i Palas stiglo je preko 300 gostiju, a više od polovine će biti smješteno u hotelu Aleksandar u Budvi.

Ovaj hotel u predstojećoj turističkoj sezoni funkcioniše prema konceptu Blue star hotela i, shodno ugovorenoj saradnji sa touroperatorom TUI Nordic, primaće goste do početka oktobra mjeseca.



Pored HG Budvanska rivijera u kojoj će biti smještena većina gostiju, TUI Nordic ima ugovor sa još 15-ak hotela duž crnogorske obale u kojima će gosti boraviti prilikom posjete Crnoj Gori.

Prvim letom iz Kopenhagena, 1. maja je stiglo 146 gostiju, iz Helsinkija 121 i iz Stokholma 142 gosta.

Rotaciji ova tri leta od 14. juna pridružiće se i letovi iz Osla.