ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-09-2017

Radoman: Tekuća potraživanja se izmiruju redovno, zaostali dug preko 6 miliona eura

Budvanski Vodovod je od početka godine gradjanima i privrednim subjektima fakturisao oko 5,5 miliona eura za potrošenu vodu, od čega je naplaćeno više od 90 posto.

Prema riječima v.d. direktora Vodovoda Marka Radomana, zadovoljni su dinamikom izmirivanja tekućih potraživanja, dok zaostali dug iz prethodnog perioda iznosi preko šest miliona eura.

“Tačno 92 posto iznosi procenat naplate od onoga što je fakturisano, nešto više za fizička lica, malo manji procenat za pravna, ali očekujemo i da će se ta dugovanja izmiriti do kraja ovog mjeseca, a procenat naplate do kraja godine još više povećati”, kazao je Radoman.

U odnosu na prošlu godinu, kako je istakao, fakturisano je 15% više za potrošenu količinu vode, ali treba uzeti u obzir da je cijena naknade za korišćenje i održavanje vodovodne i kanalizacione mreže sa 6,80 €/m³ smanjena na 3,05 €/m³ , pa su po tom osnovu i prihodi smanjeni za osam mjeseci za 800 hiljada eura.

“Po osnovu više fakturisane vode prihodi su povećani za nešto više od 700 hiljada eura, a očekujemo da ćemo do kraja ove godine zbog povećanog obima fakturisanja uspijeti da anuliramo manjak koji je nastao zbog umanjenja naknade za održavanje mreže”, zaključio je Radoman.

D. Benić