ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-08-2017

Rekordne isporuke vode primorskim opštinama iz Regionalnog vodovoda

Svi su izgledi da će 2017. godina oboriti sve dosadašnje poslovne i druge turističke rekorde u Crnoj Gori, a značajno veći broj turista koji ovih dana posjećuju Crnu Goru, Regionalni vodovod nije dočekao nespreman, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Kako su naglasili, Regionalni vodovod, ne samo da uredno i u kontinuitetu snabdijeva vodom lokalna vodovodna preduzeća na primorju, već je i sam sistem blagovremeno prije početka glavne turističke sezone, u tehničko-tehnološkom i organizacionom smislu pripremio da bi mogao apsolutno realizovati uredno vodosnabdijevanje.

"U avgustu je nastavljen trend porasta u isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema u odnosu na prethodnu godinu. U tom smislu, tokom prvih 15 dana avgusta 2017, svim opštinama na Crnogorskom primorju (uključujući opštinu Herceg Novi kojoj se voda isporučuje u saradnji sa DOO Vodovod i kanalizacija Tivat), iz regionalnog vodovodnog sistema je isporučeno 926.100 m3 vode, što je za 9% više u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, važno je istaći da je u junu ove godine iz regionalnog vodovodnog sistema isporučeno 12%, a u julu 19% više vode u odnosu na isti period prošle godine", navode iz Regionalnog vodovoda.

Kako su istakli, navedeni podaci predstavljaju dokaz da je Regionalni vodovod jedan od najpouzdanijih partnera turističkih privrednika i lokalnih vodovodnih preduzeća, koja već pet godina za redom iz regionalnog vodovodnog sistema preuzimaju značajno veće količine vode od ugovorenih.

"Tokom posljednjeg gotovo tromjesečnog perioda (jun, jul i prvih 15 dana avgusta ove godine) opštini Budva isporučeno 19% više vode od ugovorenih količina, Kotoru 13% više, Tivtu 55%, Baru 15% i, konačno, Ulcinju 23% više od ugovorene količine. Na dan 15. avgust iz regionalnog vodovodnog sistema isporučeno je ukupno 798 l/s što čini 72,5% od ukupnog kapaciteta prve faze regionalnog vodovodnog sistema. Kada je riječ o opštinama pojedinačno, Budva je 15. avgusta ove godine preuzela 10% više od količine vode koju je preuzela na isti dan prošle godine, Tivat 42% više, Bar 57% više, Ulcinj 13% više, dok jedino Kotor preuzima 33% manje vode u odnosu na isti dan prošle godine", saopštili su iz JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.