ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

15-08-2017

Rječnik medija i kreativni čin u organizaciji Narodne biblioteke

Okrugli sto sa temom Rječnik medija i medijski čin, u organizaciji Narodne biblioteke Budva, biće održan u petak, 18. avgusta, od 20 sati na platou između Moderne galerije i Spomen doma Stefan M.Ljubiša u Starom gradu.

Učesnici, relevantni da se ovom temom bave stručno, profesionalno i iskustveno su lingvistkinja Slavica Perović, profesorica književnosti i medijske pismenosti Božena Jelušić, predstavnica nezavisnog medija Milka Tadić Mijović, novinarka Srpske RTV Ljubica Gojković i magistrica kreativnog pisanja Olja Knežević, dok će moderator biti Stanka Stanojević.



"Kako u savremenom medijskom rječniku korespondiraju informacija i pismenost, informacija i senzacionalizam, gdje je granica između informativnosti i tzv. žute štampe, nepreciznost naslovnih sintagmi i greške u naslovima, problematika inicijala, profesionalni i etički standardi u novinarskoj profesiji, koliko je svaka informacija kreativni čin i koliko je pismena, neke su od podtema kojima ćemo se baviti na okruglom stolu. Predviđeno je da svaka učesnica ima izlaganje u trajanju od sedam minuta, a nakon toga slijedi diskusija", obavještavaju iz Narodne biblioteke Budva.