ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-08-2017

Rotarijanci za djecu Budve sa posebnim potrebama

Budvanski Rotari klub obilježiće Nacionalni Rotari dan u subotu, 19. avgusta, od 18 sati na ostrvu Sveti Nikola velikim Rotari Summer Party-em u okviru kojeg će biti organizovana humanitarna akcija za djecu Budve sa posebnim potrebama.

Veliko ljetnje okupljanje rotarijanaca, pripadnika najveće servisne organizacije na svijetu, organizuje se po sedmi put, a prvi put akcija posvećena djeci sa posebnim potrebama.

Kako je istakao predsjednik Rotari kluba Budva Vladimir Bulatović, na takvu akciju ih je navela činjenica da u Budvi ima znatan broj djece sa posebnim potrebama, mada ne baš egzaktno evidentiran.

"Željeli smo da ukažemo zajednici da je potrebno da se tom problemu priđe na konstruktivan način, ne samo kroz finansijsku pomoć, već i kroz širenje svijesti u zajednici i ostalim kompanijama koje imaju interesa da toj djeci i njihovim porodicama budu na ruku pomoći", kazao je Bulatović.

Akcija će trajati minimum godinu, a obilježiće ih dva klupska događaja otvorena za širu javnost Nacionalni Rotari dan, koji se odžava 19. avgusta, i Ladies Night, koja će biti održana početkom decembra.

"Akcija će trajati tokom cijelog mog mandata, a iduće predsjedništvo odlučiće da li će akcija biti nastavljena ili će sredstva do tada skupljena da upotrijebi za posebnu namjenu. Pomoć ne mora da budu samo finansijska sredstva već i oprema koja je potrebna toj djeci. Akciju mogu podržati svi ljudi dobre volje bez obzira da li su članovi nekog rotari kluba ili ne", istakao je Bulatović.

Rotari klub Budva do sada je vrlo uspješno realizovao akciju posvećenu slabovidoj djeci Crne Gore i u višegodišnjoj akciji obezbijeđena su specijalna optička pomagala vrijednosti preko 20 hiljada eura, kao i dvogodišnju akciju opremanja dječijeg i porodiljskog odjeljenja bolnice Kotor opremom u vrijednosti 170 hiljada američkih dolara.

Za predstojeći događaj na ostrvu Sveti Nikola, kako je istakao Bulatović, pored članova budvanskog Rotari kluba, biće prisutno između 100 i 120 gostiju iz cijelog Distrikta 2483.