ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-10-2018

Ružić: U crnogorskoj istoriji samo su tri Evropske zlatne medalje

Mladi crnogorski bokseri Bojana Gojković i Petar Liješević osvojili su zlatnu i bronzanu medalju na šampionatu Evrope u juniorskoj konkurenciji. Tim povodom šampionima je organizovan doček na tivatskom aerodromu.

Povodm sjajnih rezultata, euforije, budućih planova i samog dočeka na aerodromu gost Radio Budve, je bio trener reprezentacije Nikola Ružić koji je pokušvao da sabere utiske.


"Da vam iskreno kažem još uvijek ne možemo da saberemo sve utiske sa održanog prvenstva. Ovo jeste velika pobjeda jer volio bih da kažem da u istoriji crnogorskog boksa postoje samo tri Evropske zlatne medalje. Jedna od te tri je ova od Bojane Gojković, i mislim da to dovoljno govri o našem uspjehu", kazao je Ružić.

Bronzana medalja Petra Liješevića je takođe veliki uspjeh za koji se marljivo radilo.

"Pored Bojane i Petra ne bi volio da izostavim ni Miloša Krasnića, trećeg člana reprezenatcije. On nije došao do medalje ovoga puta, ali mislim da ima veliki kvalitet i vjerujem u njegove buduće uspjehe", istakao je Ružić i dodao je ih je doček na aerodromu Tivat prijatno iznenadio.

Ovaj rezultat je jedna velika motivacija za cijelokupnu naciju, a do kraja godine reprezentaciju očekuju brojne aktivnosti.

"Do kraja godine prvi vikend u novembru će biti pojedničano prvenstvo Crne Gore.Tu branimo titulu ekipnog šampiona koju smo osvojili prošle godine. Takođe planiramo za Dan Opštine Budva jednu međunarodnu reviju Jadranski biser, kojom ćemo obilježiti i jubilej, 40. godina postojanja našeg kluba. Pored toga učestvovaćemo na nekoliko međunarodnih turnira u okolnim zemljama", rekao je Ružić.