ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-05-2018

Saobraćajna golgota se bliži kraju

Radovi na magistralnom putu M-2.3 Cetinje -Budva privedeni su kraju.

Kako je ranije i najavljeno iz Dierkcije za saobraćaj, gradnja odbojnih ograda i saobraćajnih znakova, farbanje puta i uređenje terena na dijelu puta Zavala - Košljun ovih dana su okončani.

Radove na toj putnoj dionici, koji su započeti u januaru 2017. godine, nakon sprovedene tenderske procedure zbog stečaja u preduzeću Hydro kop, kraju je priveo Crna Gora put iz Podgorice.

U ugovoru koji su potpisali 30. aprila ove godine precizirano je da je rok za završetak radova 30 dana, što je i ispoštovano, a kako je naveo inženjer Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj uporedo su se izvodili radovi na dionici od Brajića do Lapčića.

"Sada na dionici od Brajića ka Cetinju jedino nedostaje horizontalna siganlizacija u dužini od 200 metara, a ti radovi će biti završeni do kraja nedjelje. Vrijednost investicije za dionicu Košljun - Zavala je 1,5 miliona eura, dok je za radove na kompletnom putnom pravcu Podgorica - Cetinje - Budva izdvojeno preko 30 miliona eura", kazao je Kokić.

Direkcija za saobraćaj će nakon turističke sezone na teritoriji opštine Budva izvoditi radove na rekonstrukciji puta od Kamenova do Petrovca, za šta je u toku tenderska procedura, a radi se i na tehničkom rješenju za izgradnju bulevara od Jaza do Tivta.