ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

08-06-2017

Šetači po mjesecu Obrada Nenezića

Promocija romana Šetači po mjesecu autora Obrada Nenezića biće održana u Narodnoj biblioteci Budve u petak, 9. juna, od 19h.

O Nenezićevom romanu, koji je izašao prošle godine i za koji interesovanje čitalačke publike ne jenjava, govoriće mr Goran Radojičić koji potpisuje i lekturu romana. O temama kojima se bavi roman sa autorom će razgovarati Stanka Stanojević.

Roman Šetači po Mjesecu, u čijem podnaslovu kao određenje stoji - Crna hronika jedne mladosti, je priča smještena u kvart zvani Majdan, a govori o urušavanju sistema vrijednosti, novom vremenu u kojem je nestala srednja klasa, o vremenu koje nije štedjelo nikog.



Obrad Nenezić je diplomirani dramaturg, scenarista dugometražnih filmova: Balkanska braća i As pik, prvi crnogorski predstavnik za Oskara, autor dramskih tekstova Jelena Savojska, Proljećna žetva, Nobelovci, Neženje, Bubamara, Baksuz bluz, Taštinarije, Multiminijevci i pozorišnih predstava Persone non grate, Ždera iz kontejnera i Sveti i prokleti, knjiga poezije Pisma gospođici M i Poezija, romana Ljetopisje zaboravljenog grada i Osmijeh za Mariju Mihailovič. Drame i poezija su mu prevedeni na više jezika.

Naučne radove objavljuje u domaćim i inostranim štampanim i digitalnim časopisima.