ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-12-2018

Sjutra premijerno izvođenje predstave o vršnjačkom nasilju

Premijera predstave “Igre isteene”, koju će izvesti učenici budvanske srednje škole, održaće se u amfiteatru SMŠ “Danilo Kiš” u petak, 21. decembra, sa početkom u 18:30 časova. Predstava je rađena po tekstu dramaturškinje i književnice Ružice Vasić.



"Tema predstave je, nažalost, veoma aktuelna – vršnjačko nasilje koje je u konstantnom porastu, kako u Crnoj Gori tako i u cijelom regionu. Predstava je bazirana na stvarnim događajima tj. konkretnim primjerima iz Budve i šireg okruženja, prvenstveno je namijenjena srednjoškolcima, njihovim roditeljima i profesorima, a ulaz če biti slobodan za sve zainteresovane građane", navode iz NVO "Agora".

“Igre isteene” igraju: Mia Simić, Isidora Labović, Dušan Liješević, Ksenija Mićković, Aleksa Stojanović, Iva Stanković, Marija Vlaović i Mario Roganović.

Mladi i talentovani tinejdžeri skoro dva mjeseca se pripremaju za izvođenje pred publikom i, istovremeno, na sceni suočavaju sa raznim vidovima vršnjačkog nasilja.

Organizator je nevladino udruženje Agora, iz koga ističu kako je cilj predstave prevencija raznih oblika nasilja među mladima, odnosno širenje svijesti o već prepoznatom problemu kojim bi se društvo trebalo ozbiljnije pozabaviti.

Pokrovitelj ove aktivnosti je Ministarstvo sporta - Direktorat za mlade, uz podršku Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva i srednje mješovite škole “Danilo Kiš”.