ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-08-2017

Srđević: Našim trudom i rezultatima smo pokazali da pripadamo evropskoj eliti

Takmičar Karate kluba Stari grad i član državne reprezentacije Crne Gore Đorđe Srđević osvojio je dvije bronzane medalje u konkurenciji kata - pojedinačno i kata - ekipno na evropskom Univerzitetskom prvenstvu, koje se od 22. do 28. jula održava u Coimbri u Portugaliji.

Kako je istakao mladi karatista, ovo takmičenje je veoma značajno za njega samim tim što su učestvovala 222 takmičara sa 108 evropskih univerziteta iz 21 države.

"Ja sam prezadovoljan rezultatom i takmičenjem, uopšte, i veoma mi znači za dalji napredak. U prvom kolu u pojedinačnoj konkurenciji protivnik mi je bio iz Španije i njega sam dobio rezultatom 4:1, kao i protivnika iz Makedonije i drugog predstavnika Španije, a onda sam meč za finale izgubio rezultatom 3:2 od domaćeg takmičara iz Portugala. Bilo mi je jako krivo, jedna zastavica je nedostajala za finale. Ali sam se izborio za treće mjesto u borbi sa Turčinom kojeg sam dobio rezultatom 5:0. Bila je izuzetno jaka konkurencija i na kraju sam veoma zadovoljan bronzom", kazao je Srđević.

Bronzana medalja je osvojena i u ekipnom takmičenju u katama.

"Prvo smo pobijedili protivnike iz Bjelorusije, dok smo meč za finale izgubili od Turske rezultatom 3:2, ali smo zato meč za medalju dobili protiv tima iz Poljske rezultatom 5:0. Crnogorsku reprezentaciju u karateu je činilo 16 takmičara i još 10 iz tekvonda i džudoa koji su, takođe, postigli dobre rezultate", istakao je Srđević.

Njemu je, kao i svim sportistima, veoma važna svaka medalja, ova posebno jer je u pitanju evropsko takmičenje.

"Ovo će nam biti podstrek da još više radimo kako bi naredne sezone pokušali da izborimo normu za Olimpijadu 2020. u Tokiju. Sledeće godine u ovo vrijeme nas očekuje i Svjetsko prvenstvo u Japanu, što će biti veliki izazov i, ujedno, priprema pred Olimpijadu", naglasio je Srđević.

Prvo takmičenje mladog sportistu očekuje već početkom oktobra, Premijer zlatna liga u Salcburgu.

"To je jedan od najjačih turnira koji se održava svake godine i moje prvo takmičenje u novoj sezoni, zatim slijede Italija i Venecija kup sredinom oktobra. Kada je klub u pitanju, krajem septembra očekuje nas turnir u Podgorici. Predstoji nam naporan rad kako bi i ubuduće postizali još bolje rezultate, jer smo našim dosadašnjim trudom i rezultatima pokazali da pripadamo evropskoj eliti", naglasio je Srđević.