ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-10-2018

Sve veći broj učenika upisuje Školu za osnovno muzičko obrazovanje

Iz godine u godinu sve veći broj učenika upisuje Školu za osnovno muzičko obrazovanje. Nastava se za sada odvija nesmetano uprkos dugogodišnjem nedostatku adekvatnog postora za rad.

U Školi za osnovno muzičko obrazovanje, u koju je ove godine upisano 380 učenika, prema riječima diretktora ŠOMŠ, Nikole Vučkovića, u toku je polaganje testova na kraju prvog klasifikacionog perioda.

"Moram da napomenem što će biti praksa u budćnosti, drugi upisni rok za Muzičku školu neće postojati, samo junski, pa bih ovom prilikom zamolio roditelje da na vrijeme upišu svoju djecu" kazao je Vučković.

Djeca koja žele da se muzički obrazuju mogu da izaberu jedan od sedam odsjeka.


"Klavir i gitara su vodeći instrumenti u smislu želja djece pa i roditelja. Od sedam odsjeka imamo, klavir, harmoniku, gitaru solo pjevanje, violinu , flautu, trubu", istakao je Vučković.

Uslovi rada uvijek mogu biti bolji.

"Od 1991. godine smo ovdje gdje jesmo. Bilo je nekih proširivanja prostora prošlih godina. Za sada smo funkcionalni, a sa adekvatnijim prostorijama bi bila i veća zainteresovanost.Ono što će uvijek nedostajati, ne samo nama već i mnogim muzičkim školama je stručan kadar", kazao je Vučković.

Muzička škola raspolaže sa dovoljnim brojem instrumenata i sredstava za redovan rad. Učenici ove škole nastupaju i na raznim takmičenjima.

"Idemo polako ali sigurno u susret 46. Festivalu mladih muzičara Crne Gore koji će se održati u Herceg Novom", dodao je Vučković.

Svaka generacija iznjedri učenike, i mlade osobe sa kojima se ova Škola itekako ponosi.