ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-07-2017

Tabaš: U RTB ne postoje veliki problemi koji se ne mogu riješiti

Na čelu RTB nešto više od tri mjeseca se nalazi diplomirani pravnik Rade Tabaš koji je, prethodno, dugi niz godina radio u Komunalnom na poslovima zastupanja i drugim pravnim poslovima.

Sa poslovanjem medijske kuće imao je priliku da se upozna kroz četvorogodišnji rad u Savjetu.

"Od samog osnivanja društva, RTB, nalazio sam se u Savjetu kroz koji sam i upoznao rad ove medijske kuće, što mi je olakšalo posao nakon imenovanja za v.d. direktora. Može se reći i da je to jedan od razloga zašto sam preuzeo funkciju, jer sam, donekle, upoznat sa svim problemima koje je društvo imalo kroz dugi niz godina. U kolektiv sam došao znajući da ovdje rade dobri ljudi i profesionalci, koji maksimalno korektno i dobro obavljaju svoj posao. Prihvatanje ovog posla za mene predstavlja novi korak u karijeri, ali i promjena koja će, nadam se, donijeti pozitivne pomake i društvu u koje sam došao", kazao je Tabaš u razgovoru sa urednicom programa Radio Budva Brankom Čvorović.

Odmah po stupanju na funciju v.d. direktora RTB "uhvatio se u koštac" sa višegodišnjim neusvajanjem kolektivnog ugovora, neregulisanim ugovorima o radu i ostalim vezano za zaposlene.

"U dogovoru sa oba sindikata, u kratkom roku, smo zaključili kolektivni ugovor na osnovu kojeg ćemo regulisati prava i obaveze zaposlenih. Ne postoje neki veliki problemi koji se ne mogu riješiti", istakao je Tabaš.

Problem sa kojim se suočavaju sve medijske kuće na ovim prostorima a tiče se tehnike i njene dotrajalosti, nije zaobišao ni Tabašev novi kolektiv.

"Tehnika je zastarjela i to je veliki problem, ne samo naše kuće nego i drugih medijskih kuća Crne Gore, zato što su potrebna ogromna sredstva da bi se obnovila. Međutim, nadam se kako smo do sada imali dobru saradnju sa osnivačem, Opštinom Budva, i kako nas je maksimalno podržao u svakom našem projektu, da će nam izaći u susret i da će nam omogućiti određena sredstva da obnovimo bar dio tehniku ove godine", kazao je Tabaš.

Nedavno je riješen još jedan višegodišnji problem, imenovana je urednica TV Budva.

"Na svim konkursima su se javljala lica koja nijesu ispunjavala uslove za imenovanje na mjesto urednika. Taj problem smo riješili sa imenovanjem Ive Pavlović i nadam se da će svojim radom doprinijeti da se poboljša kvalitet programa TV Budva", istakao je Tabaš.

Prema njegovim riječima, biće nastavljen trend redovnog primanja zarada.

„To će biti praksa, ne izuzetak“, obećao je Tabaš.

Prije dvije godine započet projekat sa RTV Na dva mora nastavljen je ovih dana, a od ove godine su uključena i oba radija.

"Od ove godine smo koproducenti, odnosno ravnopravan učesnik u kompletnom projektu, koji se realizuje svakog radnog dana od 16.20 na dva radija, a sat kasnije i na dvije televizije", pojasnio je Tabaš.
Reklame