ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-12-2018

Turistička ponuda Crne Gore za novogodišnje praznike i zimsku sezonu predstavljena u Dubrovniku

U okviru aktivnosti na promociji zimske turističke ponude na tržištu regiona, nakon prezentacija u Beogradu i Sarajevu, aktuelna turistička ponuda Crne Gore za period novogodišnjih praznika i zimske sezone predstavljena je juče u Dubrovniku.

Konferenciju za medije, turističke agencije i turističku privredu, koja je održana u Gradskoj kavani na Stradunu, organizovala je Turistička organizacija Kotora, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama Budve, Bara, Tivta Podgorice i Herceg Novog i hotelskom grupom Montenegro Stars.

Predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Aleksandra Maksimović predstavila je novine u zimskoj turističkoj ponudi destinacije, unaprijeđen hotelski smještaj, ponudu ski centara, turističke atrakcije kao što su hodanje na krpljama, zimske jahačke ture i zimski rafting, vožnje motornim sankama, vožnja snow borda sa zmajem i sl.

Ona je pozvala je građane Dubrovnika da posjete Crnu Goru u zimskim mjesecima gdje im se nudi mogućnost da uživaju u bogatom novogodišnjem programu i zimskim čarolijama u nekom od crnogorskih skijališta, ističući da ih očekuje dobra zabava uz toplu dobrodošlicu i potpuni turistički ugođaj.

Predstavnici lokalnih turističkih organizacija koje su pripremile doček Nove godine na trgovima, kao i predstavnica HG Montenegro Stars, predstavljajući višednevne zabavne programe za različite muzičke ukuse pozvali su dubrovčane da novogodišnje praznike provedu u Crnoj Gori.

Domaćin konferencije, TO Kotor promovisala je i kratki igrani film „Kotor-Be the Hero of Your Story.“ Putem nagradne igre lokalne turističke organizacije su dodijele vrijedne nagrade.

Tokom 2017. godine Crnu Goru je posjetilo oko 9,5% više turista, odnosno, oko 5,6% kada je u pitanju broj noćenja u odnosu na 2016.godinu. Trend rasta interesovanja sa ovog tržišta, nastavljen je i u ovoj godini kada je za 10 mjeseci ostvarena za oko 17% bolja posjeta turista iz Hrvatske.

Promocija u regionu nastavlja se, u utorak 18. decembra, prezentacijom aktuelne zimske turističke ponude u Trebinju.